Med en familj med barn i alla åldrar är Branäsberget en perfekt plats, alla barnen har varit fullt aktiverade sedan vi kom. Tjejerna har åk i princip alla backar, och kan knappt få nog av skidåkningen, vi skulle utan problem kunna vara här minst en hel vecka. Idag började vi skidåkningen i en annan backe, Lilla Björn som ligger i anslutning till de större backarna. Detta är helt klart bästa starten för alla små som står för första gången på ett par skidor, vi skulle börjat här med barnen inser jag ju. Dessutom ligger det bredvid liften som tar en upp i de stora backarna så vi var nära alla barnen här och kunde hänga med tjejerna samtidigt som vi åkte med de mindre barnen.

Här finns en liten knappliftskarusell som barnen kan öva att åka i runt runt utan att behöva ge sig ut i en backe, utan snarare för att öva åka runt och hålla koll på sina skidor, vilket är lättare sagt än gjort ibland. Båda killarna ville åka direkt, Lex löste det ändå ganska bra och övning ger färdighet. Logan har vi ju valt att inte sätta på ett par skidor detta året, första gången han ser riktigt med snö och vi tycker att det räcker att få leka och testa lite lätt i år, men har sett många små knattar i hans ålder som åker här, eller försöker i alla falla det är absolut inte fel att testa. Hade han fått välja hade han åkt med, han har sagt det själv flera gånger men fått nöja sig att åka med sina systrar.

Här finns även ett mindre skidband att åka på, testa att komma upp både med och utan skidor går bra. Pratade med en annan mamma här som hade en liten kille lite mindre än Logan som bara övade på att åka på bandet och gå ner för bandet, det var alldeles lagom så det fick Logan också göra. I denna backen finns lite roliga slalomdjur man kan åka runt och på andra sidan en riktigt fin pulka backe.


De stora barnen har hjälpt killarna så mycket, åkt med dem så mycket de bara velat och försökt lära dem att åka också. Hjälpa man åt blir det så mycket roligare och detta är verkligen en skidort för alla. Vi har missat björnbusaran när de varit på besök flera gånger, något som alla barnen här uppe älskar och man kan se alla barnen flockas runt dem.