Att vakna upp till ett vinterlandskap här i Branäs igår kändes så härligt, ett par dagar ledighet med familjen gör gott för både själen och kroppen. Logan vaknade först här idag så vi smög upp och satte oss i soffan direkt och inte långt därefter kom storebror upp också. Alla sov så gott hela natten, frisk luft och skidåkning tar på energin helt klart.

Ut i backen skulle alla barnen direkt efter frukosten i alla fall, Leya kom ju först på kvällen och hade inte åkt och var den som hade mest bråttom ut tror jag. De började lite lätt i lilla backen för att sedan ganska snabbt ge sig ut på mer spännande utflykter. Nova har ett par korta skidor och Leya lite längre, men hon insåg snabbt att de kortare nog vore smidigare, och gick och bytte i skiduthyrningen, som ligger precis ovanför. Smidigt att byta och toppen service, precis som det skall vara.

 

 

 

Vi har hållit oss i de närmaste backarna denna dag med, alldeles lagom för små nybörjare tycker jag och det gäller att peppa de här små att våga och orka, många som står på skidor för första gången, och det är som att cykla, övning ger färdighet och alla kan lära sig. Här finns även skidskola för barn i alla åldrar, man bokar enkelt via webben och ibland kan det vara det bästa alternativet, att lyssna på en lärare är ibland lättare, och också att våga mer när inte mamma och pappa ser på.

Så himla kul att träffa Malin här som också är från Göteborg och hennes härliga familj, så roligt för barnen att hitta lite kompisar att leka med. Här är oväntat mycket folk i branäs så här sent på säsongen, att kunna åka ända in i mars är toppen. Killarna sprang runt med pulkan och lekte, Logan kiknade av skratt

När de små barnen inte längre ville åka i backarna och frös bestämde vi oss för att utforska Soltorget lite närmare och kika in gymmet som ligger i ett av husen. Här finns både ett fint utbud av träningsredskap som är anpassat för alla. tänkte vi skulle gå ner och träna i morgon faktiskt, och även en lekhörna för barnen, så de kan leka medans vi vuxna tränar. Så smidigt att ha gym på plats och vill man inte åka hela tiden så är det här ett alternativ till att börja eller avsluta dagen. Dessutom kan man gå hit och spela lite pingis med, en kul aktivitet med familjen.

 

När barnen hade lekt av sig var vi hungriga och bestämde oss för för att besöka värmestugan och äta lite våfflor på Soltorget, också i ett av husen här och med utsikt över barnbacken. De har våfflor, magiskt goda, korv och  annat gott som mättar små och stora magar, ett lagom break i skidåkningen. Här finns dessutom barnpassning för barn mellan 3-7 år, så vill barnen kan de leka av sig här i 2 timmar medans föräldrarna kan åka lite själva eller fokusera mer på de andra barnen, en fin möjlighet.

Vi gick även in på affären de har här, nyfikna på vad som finns och vad man kan komplettera det vi handlat med. Här finns det mesta, så har man glömt något eller om något tar slut, allt från mjölk till blöjor och godis, så finns det. Här finns även ett stort utbud av utrustning, jackor, skidkläder, vantar, mössor, skidglasögon osv.

Vi hade tänkt ge oss ut på barnens afterski på eftermiddagen som de såg så fram emot, men har istället checkat av ett besök på vårdcentralen då Lex ramlade och slog sig ordentligt. Det var mycket blod, munnen blöder ju ordentligt men vi fick hjälp av infocenter med telefonnummer och att hitta till vårdcentralen som ligger precis nedan för backen. Tackolov har tänderna klarat sig, han är väldigt svullen och får äta flytande ett par dagar så vi får vara försiktiga i backen nu.