God kväll fina ni.

Sitter nerbäddad i soffan här i lägenheten i Branäs, alla barnen sover gott, trötta efter en fantastisk dag i backarna. Kikar ut från soffan och har backen precis utanför fönstret, vi bor bokstavligen mitt i backen, i de fina lägenheterna på Soltorget här i Branäs, beläget uppe på berget. Vi kom hit mitt på dagen och har hunnit med flera timmar i backen redan idag, här ligger det massa snö och är hur barnvänligt som helst. Solen har lyst hela dagen och det har varit helt blå himmel, stor skillnad mot det gråa regntunga Göteborg vi lämnade.

Här är allt modernt, rummet är stilrent och perfekt planerat, precis som hela konceptet för övrigt, perfekt för familjer och med barn i alla åldrar. I dag skall saker vara funktionellt, digitalt och praktiskt,  och det är just det som det är här. Som när vi kom hit. Vi fick ett sms när vår lägenhet var klar, parkerade i parkeringshuset som ligger under vårt hus (och hela soltorget) och i trapphuset fanns vårt kuvert med både nyckelkort och liftkort, så vi kunde direkt åka upp till rummet. Med små barn i familjen är detta guld värt, ni kan ju gissa om barnen hade bråttom att komma ut i snön efter ett flertal timmar i bil.

Vi har ett rum för sex personer, en dubbelsäng och två våningssängar, rummen är inte superstora men har ändå god plats och även garderober i varenda, gott om förvaring, och vi är ju här för att bara i backarna. Köket/sovrummet är rymligt, modernt och här finns verkligen allt du kan tänk dig, stor kyl, frys, kaffekokare, brödrost, vattenkokare, micro och gott om köks artiklar, inte minst diskmaskin också, här skall njutas av ledigheten helt klart.

Vi har handlat med oss en hel del mat, men passade på att äta pizza här idag, och fick testat Branäs ”mat och dryck” app, beställt och betalat direkt i appen, smidigt och väldigt trevligt att äta inne i Lodgen, med massa goda alternativ. I morgon skall vi testa våfflorna i ett av de andra husen, och kika in gymmet, lekrummet, butiken och mataffären, allt beläget i botten på vårt hus och då har jag säkert ändå missat något ytterligare. Du behöver med andra ord inte lämna backarna alls under vistelsen, utan kan njuta av att åka, sitta i solen eller bara vara med barnen.

 

Påtal om att åka, ja vi fick åkt flera timmar idag i backen. På plats i garaget, måste erkänna att vi fick leta ändå, fanns våra skidor, pjäxor och hjälmar på plats och väl på, ja då var det bara att ta foten ut ur huset och så var vi i barn backen. Våra killar har aldrig åkt innan, inte varit i fjällen så Lex är nybörjare, men med spänning ställde han sig på bandet upp för ena barnbacken och gjorde med mannen ett första försök. Hej vad det går, det är inte lätt och han har inget tålamod med övning ger färdighet så ett par gånger lyckades han ta sig ner. Det kommer garanterat gå ännu bättre i morgon, utvilad och mer taggad på att åka. Vi längtar redan efter morgondagen och mera tid i backarna.