Reseinspiration
Till startsidan

Hejdå Branäs! We will be back! ♥️

Den här dagen har varit så perfekt på alla sätt! Vi ville aldrig sluta åka i backarna. Solen sken och det var ett par minusgrader. Jag och barnen har lekt följa John i backen, ett populärt inslag från deras två dagars skidskola tydligen. 😊 Vi har fikat på Toppstugans terass i gassande solsken och med en helt magnifik utsikt, vi har sjungit i liften, värmt oss med varm jordgubbssaft och hängt med Björnbusarna. Till slut var dagens sista åk över och det var dags att sätta sig i bilen för att åka hem till Stockholm igen. Minstingen grät och vi alla konstaterade att detta var en av våra allra bästa semestrar, TROTS pappans lilla olycka och att han nu haltar runt på kryckor. Alla, och då menar jag alla, som jobbar här är glada, trevliga och serviceminded. Liftarbetare, restaurangpersonal, infocenter, städare, skidlärare, butikspersonal, skiduthyrningen… har säkert glömt någon nu men STORT TACK för att ni gjorde vår resa oförglömlig! Alla har tänket ”Det är inga problem, allt löser vi!” FANTASTISKA!!

Hejdå Branäs, vi kommer tillbaka!

/Elin med nöjd, lycklig och trött familj som är lite ledsna att behöva lämna vårt nyfunna paradis.

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig

Dagen började superbra precis som igår, med skidåkning i Björnbuseland berg. Vi provade på Nintendoland med massa roliga Super Mario-figurer, och små avstickare inne i skogen utmed vägen. Lång och slingrig härlig backe!

Vid lunchen (som idag blev pasta pesto i lägenheten) planerade vi eftermiddagen. Pappa i familjen skulle ta bilen med minstingen ner till byn och jag skulle åka med de två större barnen hela vägen ner till byn och mötas upp där för lite åkning i backarna i Björnbuseland by. Medan barnen var på skidskola bestämde sig vår glada amatör, pappa Cesar att åka hela vägen ner till byn på skidor. Halvvägs ramlade han, vred knät ur led och blev liggande. Ganska snabbt blev han upptäckt av tre glada danskar som påkallade hjälp. Det dröjde inte länge innan fantastiska Göran från Skidpatrullen kom och hämtade Cesar och körde ner honom till byn på skoter. Vi hämtade hem honom med en krycka i varje hand och nu är han lite ynklig. Vi tar en bastu innan middagen och hoppas att kvällen blir roligare än eftermiddagen. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. En stor stor eloge till Göran och Skidpatrullen, som Cesar själv uttryckte det: ”Man är ju verkligen utom fara här!”

/Elin med omtumlad familj

 

 

Bastu, dans och tårtbak

När vi åkt klart för dagen dansade vi till Björnbusarna på barnens after ski på Soltorget, sedan njöt vi en stund i bastun som finns på nedre plan i Mountainlodge. Efter det begav vi oss med bil ner till byn. Restaurang Klarans hade en lagom stor och god buffé som passade oss alla. Jag gick mest loss på deras vegetariska utbud av grillade majskolvar, sallader, paprikahalvor med fetaost och potatisgratäng medan barnen var mer förtjusta i deras pizzaslices och hamburgare. Riktigt uppskattat var deras tårtmakarkit där barnen själva fick komponera sin drömefterrätt.

Godnatt!

/Elin med mätt familj

Barnens paradis Branäs

Efter en stadig gröt-frukost i vår lägenhet gav vi oss ut i backarna. Idag är en mulen dag men vad gör det när man är omgiven av solstrålar? Alla som jobbar i liftarna hälsar glatt och småpratar, frågar hur det går och hjälper till.

Idag har vi stött på björnbusarna, som hälsar glatt och gör ”high five” med barnen och ger de som vill en kram. Efter några åk smakade det gott med varm saft tyckte barnen.

Klockan 13 var det dags för skidskola för alla barn, då fick jag och Cesar drygt en timme  för oss själva. Kanske skulle Cesar också behövt gå i skidskola? Han ramlade och ramlade men till slut gjorde han flera svängar utan att falla. Han kommer vara en fena på detta innan helgen är slut. 😊

//Elin med superglad familj

Smidigare än såhär blir det inte

Äntligen framme! För er som inte varit i Branäs tidigare så kan det vara bra att veta att det finns två. Branäs i Värmland (rätt Branäs!) och Branäs i Sälen (fel Branäs!) Om vi skulle ta ett sådant där google-exempel igen… googla ”bra lokalsinne”, ”duktig kartläsare” eller ”mästare i Sveriges landskap”… Då är det inte mitt namn ni får fram. Jag tog familjen på en extratripp via Sälen och därmed tre timmars extra sittande i bilen. Så tokigt det kan bli.

Väl på plats var känslan: Wow! Det var värt väntan! Vår lägenhet i Mountain Lodge är superfräsch, incheckningen kunde inte gå smidigare-ett kuvert med våra nycklar väntade i direkt anslutning till lägenheten. I samma byggnad som vi bor ligger Loftets Kök och Pizzeria, där man smidigt kunde beställa maten via Branäs-appen. Alla pizzor gick att få gluten och laktosfria, min glutenfria ”Pistvakt” var supergod! I väntan på maten hittade barnen ett spelrum och utmanade varandra i Nintendo. Efter ”lunch-middagen” hämtade vi vår skidutrustning (även den i samma byggnad) som vi hade beställt på nätet och fått ”hemkört”. Vet inte om det kan bli smidigare än så?

Nu är vi mätta och belåtna, har åkt några åk i barnbacken och ännu ett par hinner vi med innan liftarna stänger!

/Elin med trött och nöjd familj

 

Familjens första skidresa

När jag var liten åkte jag mycket skidor med familjen, sedan jag fick barn har det tyvärr inte blivit av, tills nu!

Om man googlar ”morgonpigg familj”, så är det inte min familj som kommer upp bland sökresultaten, men den här morgonen när väckarklockan ringde vid fyra-tiden skuttade alla upp. Som vi har längtat, äntligen var det dags att börja köra den fem timmar långa bilresan till Branäs!

Efter en välbehövlig frukost ungefär halvvägs, i Hedemora kör vi vidare. Snart, snart är vi i backen. Ska bli så spännande eftersom jag är den enda i den här familjen som stått på skidor förut.

/Elin med peppad familj