Branäs morgonvy visade sig på allra bästa sätt med klarblå himmel och nypistade backar.

Tyvärr ville vårvindarna framhäva sig och därmed var gondolen till en början stängd. Full fart ut i systemet och vi hamnade vid Mattesgapet där det bjöds på härlig skidåkning. Grabbarna passade på att köra några vändor i uppskattade Pepsipark och några race i skicrossbanan blev det också. Vi testade emellanåt att åka till toppen men blåsten höll i sig och vi bestämde oss att ta lunchpaus och grilla på några korvar.

Efter en kort paus så bar det ut i backarna igen. Efter en stund så öppnade gondolen och vindarna gav med sig. Det innebar att man kunde åka mer på toppen där backarna i stort sett var orörda, hårda och bitvis nypistade trots att klockan närmat sig 16. Skidåkning på toppnivå.

Ovansjöbacken 16:00

Avslutningsvis så passade vi på att njuta lite av vårsolen och lyssna på afterski:n och nu väntar dusch och sen ett besök i restaurangen.

Som vanligt i Branäs träffar man på trevlig personal och idag vill vi ge en speciell eloge till Tescha och Adam som lyfter liftåkandet en nivå med glatt bemötande och lite surr.