Familjen Staffas från Sundborn utanför Falun består av Per 46 år, musiker i bandet Ebba Gold som dessutom jobbar med att arrangera festivaler och event åt Falu Kommun, Marie 41 år som jobbar som specialpedagog på en grundskola i Falun, Elina 9 år som går i åk 3 på Sundbornsskolan samt Ida 6 år som går på förskola.

Vi har de senaste 5 åren besökt Branäs under sportlovet (v9) och redan första året fastnade vi för den mycket barnvänliga och mysiga miljön här. Dessutom mycket bra skidåkning för alla åldrar.
Vi har varje år bott på Skilodge i Branäs by.

När vi den här gången anländer till Branäs är det strålande sol och några plusgrader.
I väntan på att få vårt hotellrum hinner vi med en lunch för att snart därefter få tillgång till lägenheten där vi installerar oss och barnen snabbt väljer ett varsitt rum.
Resten av den dagen tillbringas på hotellet samt på balkongen med utsikt över backarna. Skidorna får vänta.

Dag 2 börjar med frukost nere i restaurangen där Ida direkt hittar det viktigaste på buffén för en lyckad skiddag, Nutella!

Gondolen upp till toppen och direkt till barnens favorit, den stora Super Mariofiguren vid starten till Nintendoland.

Skidåkning hela dagen, tyvärr i lite molnigare väder men behaglig temperatur och en kanondag i backen.

Dag 3 bjuder på sol och massa rolig skidåkning.
När det är dags för lunch grillas hamburgare som vi äter på vår balkong i det härliga vädret.

Efter en lång dag i backen blir det after ski nere i lodgebaren och för Idas del även en sväng till barndiscot.

Kvällens middag blir filébuffé och därefter musikquiz i den fullsatta restaurangen, Klarans. Tyvärr lyckades vi inte hamna topp tre i quizet men vi är nöjda ändå. Trevlig stämning och bra mat som passade hela familjen.

 

Dag 4 börjar med tidig frukost framför brasan i restaurangen. Lite trötta ben från dagarna innan men ändå en fullt laddad familj för ytterligare en heldag i backen.

Några vändor i Nintendoland och sedan ett antal åk på andra sidan berget. Vid 11-tiden är det dags för en välbehövlig fikarast uppe i Toppstugan.

Ida kör björnbusecupen och som belöning får hon en kram av Björnbusen och dessutom ett bevis på att hon nu är en certifierad Björnbusecupare.

På eftermiddagen är det dags för barnens after ski med Björnbusarna och efter det skidåkning ända tills liftarna stänger kl 19.00.

Nu är vi tillbaka på hotellet och det är dags att ta tag i packningen för imorgon efter utcheckning bär det av hem mot Dalarna igen!

Det har som vanligt varit fantastiska dagar i Branäs och vi längtar redan nu till nästa års sportlov!

På återseende Branäs!