Hej! Idag startade vi dagen i skidbacken vid 10.30, barnen skulle ha skidskola kl 10.45 och Lowes första dag på den stora skidskolan, så himla kul för honom och han sken som en sol när han åkte iväg med barnen. Jag har faktiskt fått en del frågor på min instagram när barnen lärde sig åka skidor och hur de lärt sig, de åkte första gången förra året och då var Milio 4.5 år och Lowe var 2.5 år. Vi hade dom i sele största delen av tiden, vi vågade släppa dom lite i barnbacken förra året. Men man måste lita på barnen i det här läget, mitt hjärta har hoppat ur flera gånger(skämt å sido), för att jag varit så rädd när de åker skidor i så hög fart men i år åker de ju faktiskt riktigt bra och klarar liksom barnbackarna, knapplift och Milio åker till och med flera stora backar utan sele med oss och detta lärde dom sig ju liksom på en dag då vi var i fjällen förra året och åkte i sele hela tiden, och i år släppte vi dom i barnbackarna själva efter ca 2-3 år och liftarna klarade dom nästan direkt. Nu är det ju super bra att vi satt dom på skidskola också för att lära sig grunderna ordentligt med och få ännu mer självförtroende, men de kör ju även hockey och har nog mycket balans från skridskoåkningen. Men för er som vill lära era barn åka skidor, jag rekommenderar verkligen sele, för då får barnen verkligen känna på det här med skidåkning och man får själv en trygghet och kan lära barnet bromsa, svänga osv. Vi har två olika selar, en med en väska som man bara lägga i bandet i när man tex ska åka lift, super smidigt! Och så har vi en vanlig sele som man behöver knäppa lös hela tiden och den är lite jobbig kan jag tycka när man vill på liften fort. Hittade dock inte exakt de selarna vi har på nätet men hittat två nästan indentiska. Här är selen utan väska som Lowe har, Klicka här!                           Här är selen Milio haft, med väska. Klicka här!

När barnen hade skidskola så fick vi lite egentid i backen igen, och vi åkte såklart upp till toppen, magisk utsikt där uppe!

Sen var det lite lunch och vi fick gosa med den minsta i familjen som får hänga med sin farmor och farfar om dagarna, han har de inte fel han. Gullungen!

Milio var taggad på egentid med sin mamma och pappa uppe i stora backarna, och det är klart man får det när man är så duktig och inte behöver någon speciell hjälp nu i backen. Stora killen! Han ville till Nintendobacken som är en roligare barnbacke med figurer och som går upp och ner, till och med mamma och pappa tyckte den var kul!

Vi tog gondolen upp.

Fredrik och Milio i full fart i Nintendobacken!

Vi avslutade med lite god förrätt i form av chark och så hjortfile och potatis i ugn till huvudrätt. Mums! Nu ska vi bara mysa i soffan resten av kvällen, barnen har redan somnat, helt slut efter ännu en lång dag i backen!