Reseinspiration
Till startsidan

Sista dagen i Branäs

Hej! Nu är vi hemma från Branäs, vilka hejdundrande dagar det varit! Man längtade inte hem… 

Idag startade vi dagen med att städa ur rummet, och packa in allt i bilen innan vi kunde gå till backen. Barnen testade faktiskt på en större blå backe idag och vilken fart dom körde ner i, så duktiga dom blivit verkligen! Jag stod och fotade idag och drack varm saft som man kan hämta i safthusen kostnadsfritt på anläggningen, inte helt fel det!

Här har vi ett litet gulligt safthus nedanför backen! 

 

I väntan på barnen nedanför backen 

Tack till Branäs för en oförglömlig fjällenresa! Tycker det var så himla bra, och magisk personal runt om anläggningen som kommit ihåg barnens namn i liftarna, skojat och busat med barnen och snackat med oss. Man har aldrig känt sig otrygg eller som ett frågetecken, det har alltid funnits någon personal runt om. Vi kommer verkligen tillbaka! 

 

BJÖRNBUSECUPEN OCH AFTERSKI

Hej! Idag hade barnen sin sista lektion på skidskolan och Milio fick åka upp med sin grupp till toppen i Gondol och fick då testa blå backe. Lowe och sin grupp fortsatte öva på teknik i barnbackarna. Vi tog sen en lunch på Brants som ligger på Bävertorget här på skidanläggningen och efter det så ville barnen vara med i Björnbusecupen, så himla fint anordnat där barnen fick ett ”skidkörkort” när de kört cupen, barnen körde säkert ett 10 tal varv upp och ner, kul att se! Och vilken fart… Efter det så testade vi att barnen fick köra helt själva utan någon som helst hjälp i de blå backarna med lite branter, och vad duktiga dom är, man ser verkligen vad mycket de lärt sig på skidskolan och när vi åkt så mycket skidor hela dagarna, man blir så stolt! Ikväll var det barnens afterski här utanför på Bävertorget nedanför barnbackarna och då var det sång och dans med björnbusarna, efter det så åt vi lite makaroner och köttbullar till middag och popcorn och film efter maten och så bastu och dusch på det, så nu sover barnen gott. 

Hur våra barn lärde sig åka skidor och vad vi gjort idag

Hej! Idag startade vi dagen i skidbacken vid 10.30, barnen skulle ha skidskola kl 10.45 och Lowes första dag på den stora skidskolan, så himla kul för honom och han sken som en sol när han åkte iväg med barnen. Jag har faktiskt fått en del frågor på min instagram när barnen lärde sig åka skidor och hur de lärt sig, de åkte första gången förra året och då var Milio 4.5 år och Lowe var 2.5 år. Vi hade dom i sele största delen av tiden, vi vågade släppa dom lite i barnbacken förra året. Men man måste lita på barnen i det här läget, mitt hjärta har hoppat ur flera gånger(skämt å sido), för att jag varit så rädd när de åker skidor i så hög fart men i år åker de ju faktiskt riktigt bra och klarar liksom barnbackarna, knapplift och Milio åker till och med flera stora backar utan sele med oss och detta lärde dom sig ju liksom på en dag då vi var i fjällen förra året och åkte i sele hela tiden, och i år släppte vi dom i barnbackarna själva efter ca 2-3 år och liftarna klarade dom nästan direkt. Nu är det ju super bra att vi satt dom på skidskola också för att lära sig grunderna ordentligt med och få ännu mer självförtroende, men de kör ju även hockey och har nog mycket balans från skridskoåkningen. Men för er som vill lära era barn åka skidor, jag rekommenderar verkligen sele, för då får barnen verkligen känna på det här med skidåkning och man får själv en trygghet och kan lära barnet bromsa, svänga osv. Vi har två olika selar, en med en väska som man bara lägga i bandet i när man tex ska åka lift, super smidigt! Och så har vi en vanlig sele som man behöver knäppa lös hela tiden och den är lite jobbig kan jag tycka när man vill på liften fort. Hittade dock inte exakt de selarna vi har på nätet men hittat två nästan indentiska. Här är selen utan väska som Lowe har, Klicka här!                           Här är selen Milio haft, med väska. Klicka här!

När barnen hade skidskola så fick vi lite egentid i backen igen, och vi åkte såklart upp till toppen, magisk utsikt där uppe!

Sen var det lite lunch och vi fick gosa med den minsta i familjen som får hänga med sin farmor och farfar om dagarna, han har de inte fel han. Gullungen!

Milio var taggad på egentid med sin mamma och pappa uppe i stora backarna, och det är klart man får det när man är så duktig och inte behöver någon speciell hjälp nu i backen. Stora killen! Han ville till Nintendobacken som är en roligare barnbacke med figurer och som går upp och ner, till och med mamma och pappa tyckte den var kul!

Vi tog gondolen upp.

Fredrik och Milio i full fart i Nintendobacken!

Vi avslutade med lite god förrätt i form av chark och så hjortfile och potatis i ugn till huvudrätt. Mums! Nu ska vi bara mysa i soffan resten av kvällen, barnen har redan somnat, helt slut efter ännu en lång dag i backen!

Nu klarar dom knappliftarna!

Hej!
Idag har det varit full rulle, ute från morgon till kväll. Barnen hade första dagen på skidskolan idag, Lowe som är 3 år körde i skidlekis och Milio 5.5 år körde i nivå 2. Han var först inbokad på nivå 1, men imorse ringde vi och frågade om vi kunde få byta till nivå 2 då han var riktigt duktig i backarna och även liftarna, han klarade till och med grön backe! Man blir så stolt!
Skidlekis var dock lite för lätt för våran Lowe som redan klarar knappliften och barnbackarna, men så himla bra service för vi kunde ju både byta så Milio fick köra i nivå 2 och nu får Lowe även köra i Nivå 1, så imorgon ska han lära sig att broma, svänga och bli ännu säkrare i knappliftarna! Så det blir kul!

Medan barnen var på skidskola och farmor och farfar hade koll där nere så passade jag och Fredrik på att åka lite själva i backarna, så skoj att få åka lite slalom och slippa ploga sig igenom backarna(man får ploga när man har barnen i selen). Blåste mycket idag så gondolen var avstängd, så idag fick man ta lite olika liftar för att nå toppen så efter skidskolan och en och annan amningspaus för lilleman så tog vi oss till toppen och käkade lite våfflor och drack varm choklad i Toppstugan där man även kunde beställa med mobilen och se vad dom erbjöd, väldigt smidigt och bra nu i pandemin!

Första dagen i Branäs!

Hej och go’kväll på er!

Nu har vi äntligen landat i Branäs och invigt backen, till barnens och VÅRAN stora förtjusning. Som vi längtat! Vi har faktiskt aldrig varit just i Branäs, men av det lilla vi sätt och upplevt bara idag så är vi väldigt nöjda. Vi bor i lägenhetshotellet på Bävertorget och kunde smidigt hämta våra nycklar nere i entrén och fick även ett sms att vårt rum var städat och klart, och VILKET RUM! WOW! Här ovan ser ni utsiktet från vårat rum, där ser man barnbackarna som våra barn åkte i idag, och de kunde åka själva, då blir man stolt! Och vår stora kille klarade även knappliften själv! 

Här passar det ju utmärkt att hänga om kvällarna eller spela spel!

eller varför inte i bastun som finns i badrummet i vårt rum? Där kommer vi hänga efter kalla dagar i backen, hehe.

Milio tidigare idag, helt redo för backen!

Lowe kände sig tryggast i att ha kvar selen och en vuxen bakom, men imorgon börjar de på skidskola här så kanske att vi avslutar vår vistelse och ingen sele, det får vi hoppas, han vill så gärna!

Här är Milio utanför vårt lägenhetshotell.

Påväg mot gondolerna som skulle ta oss till toppen!

Här är vi uppe på toppen. Kallt, vackert och blåsigt.

Fanns även sittlift som man kunde åka.

Så kul att vi hann åka några timmar på ankomsdagen. Avslutade dagen med hemmagjord lasagne och nu blir det bastu och en kall cola. Semester när den är som bäst! Imorgon blir det skidskola för båda barnen och föräldrarna får leka av sig i stora backarna 😀