Sol idag igen
Det är nästan för bra för att vara sant, dagen började med lite mulet väder men lagom till första åket så sprack himlen upp och solen tittade fram. Vi började dagen med en gó frukost i stugan, och efter den var det dags att ta på sig skidkläderna och ge sig ut i backarna. Vi bor i en grym stuga på lohyllan, bara 10m ifrån backen, så det är bara att ta på skidorna och glida ned mot Soltorget. Därifrån tog vi oss upp mot toppen, sedan vidare mot Nordsjöbacken och Nintendo Land. Kombinationen av  skidåkning och sol gör ju att man blir  fylld av energi.


Till toppen för lunch
Efter några timmars härlig åkning gav vi oss upp till toppen (mycket av vår tid här uppe har vi spenderat i backarna tillsammans med barnens klasskamrater och våra vänner hemifrån) för en lunch och fika i Toppstugan. En sak, som jag tycker är fantastisk med alla restauranger/ caféer här i Branäs är att de har ett bra utbud av allergivänliga kost. Idag testade vi Vegetarisk schnitzel och barnen åt Björnbusemål.I Toppstugan finns det något för alla, för energi behöver man när man skall susa ned för backarna=)

Det är så fantastiskt vacker utsikt ifrån Toppstugan
Bara den gör att det är värt att avlägga en visit där. Lunch med vacker utsikt =)

Sista dagen i skidskola för denna vistelsen
Efter lunch var det dags för skidskola för båda barnen. Mira (äldsta) går på steg 3 som utgår ifrån ”toppen” och Selma (yngsta) går steg 2 som utgår ifrån Soltorget. Som familj uppskattar man verkligen att det går snabbt och enkelt att ta sig mellan de olika platserna. Bra liftsystem och roliga och varierande backar gör också att det finns mycket att upptäcka.
Medans barnen var på skidskola gav vi oss över till ”andra” sidan och åkte lite i backarna där.


Glädjen som går att ta på
Glädjen när man får sin ”medalj” från skidskolan är obetalbar. Vi är enormt tacksamm över att skidskolan i Branäs är så bra, och att instruktörerna är så duktiga. Barnen har verkligen utvecklats på dessa dagarna. Nu tar de sig ner för brantare backar både blåa och röda och är supertaggade på att åka skidor.

Skönt & soligt altanhäng
Efter att ha varit i backen några timmar så gled vi hem för att njuta lite av solen och äta lite mellis på altanen, efter detta var det dags för lite middag så att vi kunde ladda för kvällsåken. Idag gav vi oss ut direkt efter middagen, vädret var fortfarande magiskt så redan här visste man att det skulle bli en fantastisk kväll. Innan vi  tog på skidorna och åkte ut i backarna så fotade vi lite skor, (en av mina kunder är en svensk tillverkare av grymma barnskor), imorgon skall vi fotografera lite fler skor ur vinter 20/21 kollektionen=).

Kvällsåkning med otrolig utsikt.

Säga godnatt till Super Mario
Barnen ville åka och säga godnatt till Super Mario=)

Tack för en underbar dag med en avslutning i världsklass. Hoppas att ni alla får en fin kväll och att vi hörs här i morgon igen=)
// Markus