Reseinspiration
Till startsidan

Vi skapar fantastiska minnen

 

 

 

Torsdag

Inte hejdå, utan ses snart igen

Så var dagen kommen, dagen som man hoppades inte skulle komma så fort. Men samtidigt är det ju så att när man har roligt så går tiden fort. Vår tid i härliga Branäs är över för denna gång. Det har varit en helt otroligt vecka, oförglömlig på många sätt. Vi försökte att få ut så mycket av dagen som möjligt. Vi vaknade ganska tidigt (06,35) av att solen spred ett härligt ljus i stugan.
Sedan var det bara att skutta upp, så bra som man gör efter några dagars skidande (kändes annorlunda i benen efter att ha åkt skidor=))
Efter att ha slow-mo skuttat ur sängen var det dags för frukost, sedan packning av väskor (och lyckas att packa bilen i rätt ordning för att lätt kunna komma åt utrustning under dagen).

 

Gemenskap, skratt och fantastiskt roligt skidåkning för hela familjen

Efter att vi packat klart bilden var det dags att fota lite vinterskor i den krispiga snön, det gick fint=).

Med glädje mot backarna & vännerna

Sedan var det bara att ta på pjäxorna, ja jag tog skidor idag igen, jag tyckte faktiskt att det var otroligt roligt att åka skidor igen. Känns grymt smidigt att man kan byta mellan skidor & bräda när man hyrt en utrustning på Branäs. Barnen var superladdade, de precis som vi ville ju inte åka hem…
Medans jag och barnen åkte ned mot Soltorget så tog Erika bilen ned till Soltorget för att möta upp våra härliga vänner.

Grillad korv och altanhäng i solen på lohyllan

Efter lunchen med vännerna begav vi oss alla upp mot toppen igen, för att njuta av några härliga åk till. För att sedan åka till Soltorget för att åka lite slalom i Björn Busarnas slalombana och sedan njuta av lite saft. Selma tycker att det är fantastiskt att man kan tanka sig själv med saft i en ”saftstation”.

 

 

Obeskrivlig glädje, glädje över att kunna dela roliga stunder tillsammans med familjen, vänner och att skapa otroliga minnen

 

 

Energipåfyllning på toppen

 

Krispig snö, sol och häng med fantastiska vänner

 Ja här står jag och njuter över att ha ett par pjäxor på mig, för er som läst tidigare inlägg så kanske ni sett att jag inte stått på skidor sedan -93, men nu hände det och det tackar jag Branäs för, det var otroligt roligt.

 

Alla skall med till toppen

Nu har vi en Björnbusefamilj=), och givetvis skulle en av dem följa med till toppen och vara med på de sista åken.

 

 

 

Shopping & fika på Soltorget

Vi avslutade sista dagen i Branäs med lite fika och shopping på Soltorget. Vet inte hur många gånger vi varit i shoppen under denna vistelsen, det är så smidigt att ha möjligheten att handla så nära backen. Perfekt när man har barn och snabbt kan behöva något. Fikan på Björnidet är alltid lika trevligt, det finns massor av goda saker att välja på att en mysig miljö att sitta i.

 

 

 

 

 

Vemodigt avsked, men ett löfte om att vi ses snart igen

Det var med stort motstånd som vi satte oss i bilen för att åka hemåt igen. Men vi lovade varandra att det inte är hejdå, utan vi ses snart igen. Vi har haft en fantastisk vistelse, på alla sätt. Platsen, vännerna, backarna, åken, solnedgångarna och vyerna. Det går att göra listan lång.
Man förstår verkligen att Branäs blivit vald till ”Bästa skidort för barnfamiljer” inte en gång utan hela 13 gånger och senast 2020.
Här faller alla bitar på rätt plats, backarna, personalen det breda utbudet av aktiveteter för barnen. Det är så kul att se och prata med alla glada liftoperatörer som alltid hälsar lika glatt varje gång man kommer.

 

 

Stort tack

Ett stort tack till gänget på Branäs som gett oss nöjet att dela våra upplevelser här och som försett oss med grym utrustning och till alla som läst och tittat på bilder. Vill ni se vad vi har för oss, så är det bara att titta in på min (markus) instagram

 

 

Nu har vi landat på västkusten

Nu sitter vi hemma på västkusten igen och planerar nästa tripp till Branäs, blir det med skidor eller mountainbikes ?

Önskar er alla en fin vår.

// Markus, Erika, Mira & Selma.

 

Ännu en solig och magisk dag

Sol idag igen
Det är nästan för bra för att vara sant, dagen började med lite mulet väder men lagom till första åket så sprack himlen upp och solen tittade fram. Vi började dagen med en gó frukost i stugan, och efter den var det dags att ta på sig skidkläderna och ge sig ut i backarna. Vi bor i en grym stuga på lohyllan, bara 10m ifrån backen, så det är bara att ta på skidorna och glida ned mot Soltorget. Därifrån tog vi oss upp mot toppen, sedan vidare mot Nordsjöbacken och Nintendo Land. Kombinationen av  skidåkning och sol gör ju att man blir  fylld av energi.


Till toppen för lunch
Efter några timmars härlig åkning gav vi oss upp till toppen (mycket av vår tid här uppe har vi spenderat i backarna tillsammans med barnens klasskamrater och våra vänner hemifrån) för en lunch och fika i Toppstugan. En sak, som jag tycker är fantastisk med alla restauranger/ caféer här i Branäs är att de har ett bra utbud av allergivänliga kost. Idag testade vi Vegetarisk schnitzel och barnen åt Björnbusemål.I Toppstugan finns det något för alla, för energi behöver man när man skall susa ned för backarna=)

Det är så fantastiskt vacker utsikt ifrån Toppstugan
Bara den gör att det är värt att avlägga en visit där. Lunch med vacker utsikt =)

Sista dagen i skidskola för denna vistelsen
Efter lunch var det dags för skidskola för båda barnen. Mira (äldsta) går på steg 3 som utgår ifrån ”toppen” och Selma (yngsta) går steg 2 som utgår ifrån Soltorget. Som familj uppskattar man verkligen att det går snabbt och enkelt att ta sig mellan de olika platserna. Bra liftsystem och roliga och varierande backar gör också att det finns mycket att upptäcka.
Medans barnen var på skidskola gav vi oss över till ”andra” sidan och åkte lite i backarna där.


Glädjen som går att ta på
Glädjen när man får sin ”medalj” från skidskolan är obetalbar. Vi är enormt tacksamm över att skidskolan i Branäs är så bra, och att instruktörerna är så duktiga. Barnen har verkligen utvecklats på dessa dagarna. Nu tar de sig ner för brantare backar både blåa och röda och är supertaggade på att åka skidor.

Skönt & soligt altanhäng
Efter att ha varit i backen några timmar så gled vi hem för att njuta lite av solen och äta lite mellis på altanen, efter detta var det dags för lite middag så att vi kunde ladda för kvällsåken. Idag gav vi oss ut direkt efter middagen, vädret var fortfarande magiskt så redan här visste man att det skulle bli en fantastisk kväll. Innan vi  tog på skidorna och åkte ut i backarna så fotade vi lite skor, (en av mina kunder är en svensk tillverkare av grymma barnskor), imorgon skall vi fotografera lite fler skor ur vinter 20/21 kollektionen=).

Kvällsåkning med otrolig utsikt.

Säga godnatt till Super Mario
Barnen ville åka och säga godnatt till Super Mario=)

Tack för en underbar dag med en avslutning i världsklass. Hoppas att ni alla får en fin kväll och att vi hörs här i morgon igen=)
// Markus

 

 

 

En fantastisk tisdag i Branäs

Tisdag

En fantastisk tisdag här i Branäs, solsken och härlig åkning.
Dagen började med en go frukost i stugan, efter frukosten ville barnen ut och leka i snön. Så det blev läge att snabbt glida in i skid stassen. Medans barnen lekte utanför fönstret så plockade vi fram skidor och gjorde oss redo för en dag i backarna.
Jag trodde inte jag skulle skriva detta, men jag tycket att det var väldigt kul att åka skidor, så jag valde (i samråd med Instagram (körde en snabb omröstning) att åka skidor idag). (hade fram tills igår inte stått på ett par skidor sendan -92)
Sagt och gjort, på med skidorna och så gled vi iväg till liften.

 

Lobacken & Nintendoland
Vi började dagens åkning med en vända i Lobacken för att sedan åka upp mot toppen för att sedan åka ned i vargbacken. Såhär på andra riktiga skiddagen så märker man att alla både vuxna och barn kommit in bra i åkningen och barnen vill testa nya backar. På förmiddagen testade vi lite av de olika backarna nära Nintendoland, barnen samlade ”pengar” i Nintendoland och efter det ville de testa Ovansjöbacken, är de fick ett härligt flow. Efter några roliga timmar var det dags för lunch.

 

Dag-2 i skidskolan
Båda barnen var väldigt laddade för att åka till skidskolan igen Yngsta dottern fick testa nya vyer och prova på att åka i Sidvinden och den äldsta dottern fick testa att åka rödbacke, Storbacken ned och gondolen upp till toppen. Man märker verkligen hur mycket de lär sig på 75min i skidskolan. För den yngsta dottern så avslutades skidskolan med Björnbusecupen. Branäs är perfekt för alla med extra trevligt för oss med barn, allt känns enkelt. Korta avstånd till det nödvändigaste, grymt trevlig personal samt barnvänligt utbud av både backar, mat och nöjen.

En kram ifrån Björnbusen

Efter att ha gått i mål så fick hon en kram ifrån ena Björnbusen och ett fint litet minne, som om jag känner henne rätt kommer att hamna på hennes skrivbord.

Sol, kanelbullar och juice
Efter skidskolan gled vi in på Ladan för en snabbficka på uteserveringen, där satt vi och njöt av goda kanelbullar, juice och solsken. sedan var det dags att ta sig upp mot toppen för några härliga åk innan middagen.

 

Barnens After Ski på Soltorget
Efter en heldag i backarna så var det dags för ytterligare en höjdpunkt för barnen, Barnens After Ski på Soltorget. Roligt upplägg med dans, sång och skratt.
Man förstår hur roligt barnen tycker att det är, när man ser hur många barn som skrattar och dansar.

En magisk vacker solnedgång
Efter fartfylld After Ski var det dags att bege sig hem till stugan för att äta lite middag. Efter middag och lite mys i soffan, så frågade vi barnen vad de ville göra nu, de svarade att de ville åka mer skidor. Så vi bestämde oss för att ge oss ut och ta några sista åk innan kvällen. Glad är jag för det, för det blev en så otroligt vacker avslutning på dagen, med en magisk solnedgång.

Vackra vyer
Helt sjukt att kunna åka skidor och blicka ut över en så vacker vy.

 

Nu är det dags att börja preppa för en ny härlig dag i backarna, önskar er alla en fin kväll och hoppas att vi alla får trevlig väder i morgon.

Sov gott så hörs vi imorgon igen=)

//Markus

En härlig dag i backen & fantastisk lunch

Måndag

Så var det äntligen måndag och dags för den första riktiga dagen i backen. Barnen har längtat och frågat om det snart är dags för skidskola, och så var dagen äntligen kommen. Efter en härlig frukost i stugan så var vi redo för lite härlig skidåkning. Det var ju dagen till ära fantastiskt väder och nästan ingen vind, så perfekta förhållanden.

 

Förmiddagen i backarna nära Soltorget

Första delen av dagen åkte vi i backarna i närheten av Soltorget, för att ha närhet till både skidskolorna, restaurang och fin åkning. Barnen har verkligen längtat efter skidskola så det haglade frågor om vad klockan var, hur länge det var kvar och ”djur” deras skidskola var (de olika grupperna heter djurnamn som Leoparderna, Tigrarna, Kossorna mm). Men innan det var dags för skidskola så var det dags för lunch.

 

 

Den mysiga restaurangen Ladan

På soltorget ligger den mysiga restaurangen Ladan, efter en förmiddag i backarna var det otroligt härligt att glida in på Ladan och mötas av en skön stämning, avslappnad miljö och trevlig personal. Härligt utbud och bra alternativ för både barn och vuxna. Barnen valde ”Barnens hamburgare” och pannkakor, vi föräldrar valde Ceasarsallad och Vegetarisk hamburgare.

 

 

 

 

 

 

Inspirerande utsikt

Att kunna njuta av god mat och fantastisk utsikt på samma gång gör upplevelsen riktigt bra och gör att barnen har något att titta på när de ätit upp sin mat.

 

 

 

Dags för skidskola

Efter lunchen var det dags för den mycket efterlängtade skidskolan. Yngsta dottern skulle köra steg2 och äldsta dottern började i steg3. Välorganiserat och med peppande skidlärare gör lärandet både roligt och enkelt. Är så imponerad över hur alla skidlärare kan vara så duktiga med att både lära ut, få barnen att känna sig trygga och låta lärandet vara roligt på samma gång. En eloge till alla skidlärare här i Branäs.

 

När dagen får en magisk avslutning

Efter en lång dag i backen gled vi hem till stugan för lite middag och lite vila, men sedan efter en dryg timme i stugan ville barnen gärna ut i backarna igen, så vi passade på att klämma in några åk till innan solen gick ned

 

Nu är det dags för en mysig kväll i stugan och ladda för en ny dag i backarna, ses i morgon igen. Önskar er  alla en fin kväll.
// Markus

Så nära till snö och vinter

Det är så härligt att ha ett vinterparadis bara ca 4,5h ifrån Gbg.

Resan upp gick som vanligt extremt smidigt (speciellt för mig som satt i fram som passagerare=)). Fina vägar och lagom med trafik. Detta är andra året i rad som vi besöker Branäs. När man bor vid Göteborg har man nästan blivit lite bortskämd över hur snabbt och enkelt man kommer upp hit. Denna gången var det lite som en dröm, sista milen började det snöa kraftigt, sånt där vackert snöfall.

 

Det enkla livet
När man reser med barn är det skönt med smidigheten och det enkla förfarandet som erbjuds här i Branäs. Man hämtar ut sin nyckel och väl framme i stugan, är det bara att parkera bilen precis utanför dörren. Väl inne i den öppna och härliga stugan så ligger liftkort redo, skidor och pjäxor står i skidförrådet och backen ligger 10m ifrån dörren. Kan det bli enklare, tror inte det.

 

 

Stuga med rymd, fina ytor och härligt ljusinsläpp

 

 

Härligt utbud
Idag ville barnen leka i snön och titta vad som fanns på Soltorget. Båda barnen tyckte att det var fantastiskt att det fans två härliga fåtöljer och en tv med barnprogram i butiken, och massa fina kläder och leksaker. Perfekt när föräldrarna behöver testa kläder.

 

 

 

Maffig vy ifrån toppen
Efter att ha utforskat torget så var barnen sugna på att testa skidorna, så vi tog en tur till toppen och njöt av det majestätiska utsikten. Som fotograf älskar jag vyn av skog, beg och moln.

Imorgon skall det bli sol, så nu är det dags att ladda benen för en härlig dag i backen.

Under natten tänker jag nog drömma om att utforska Branäs på sommaren.