Torsdag

Inte hejdå, utan ses snart igen

Så var dagen kommen, dagen som man hoppades inte skulle komma så fort. Men samtidigt är det ju så att när man har roligt så går tiden fort. Vår tid i härliga Branäs är över för denna gång. Det har varit en helt otroligt vecka, oförglömlig på många sätt. Vi försökte att få ut så mycket av dagen som möjligt. Vi vaknade ganska tidigt (06,35) av att solen spred ett härligt ljus i stugan.
Sedan var det bara att skutta upp, så bra som man gör efter några dagars skidande (kändes annorlunda i benen efter att ha åkt skidor=))
Efter att ha slow-mo skuttat ur sängen var det dags för frukost, sedan packning av väskor (och lyckas att packa bilen i rätt ordning för att lätt kunna komma åt utrustning under dagen).

 

Gemenskap, skratt och fantastiskt roligt skidåkning för hela familjen

Efter att vi packat klart bilden var det dags att fota lite vinterskor i den krispiga snön, det gick fint=).

Med glädje mot backarna & vännerna

Sedan var det bara att ta på pjäxorna, ja jag tog skidor idag igen, jag tyckte faktiskt att det var otroligt roligt att åka skidor igen. Känns grymt smidigt att man kan byta mellan skidor & bräda när man hyrt en utrustning på Branäs. Barnen var superladdade, de precis som vi ville ju inte åka hem…
Medans jag och barnen åkte ned mot Soltorget så tog Erika bilen ned till Soltorget för att möta upp våra härliga vänner.

Grillad korv och altanhäng i solen på lohyllan

Efter lunchen med vännerna begav vi oss alla upp mot toppen igen, för att njuta av några härliga åk till. För att sedan åka till Soltorget för att åka lite slalom i Björn Busarnas slalombana och sedan njuta av lite saft. Selma tycker att det är fantastiskt att man kan tanka sig själv med saft i en ”saftstation”.

 

 

Obeskrivlig glädje, glädje över att kunna dela roliga stunder tillsammans med familjen, vänner och att skapa otroliga minnen

 

 

Energipåfyllning på toppen

 

Krispig snö, sol och häng med fantastiska vänner

 Ja här står jag och njuter över att ha ett par pjäxor på mig, för er som läst tidigare inlägg så kanske ni sett att jag inte stått på skidor sedan -93, men nu hände det och det tackar jag Branäs för, det var otroligt roligt.

 

Alla skall med till toppen

Nu har vi en Björnbusefamilj=), och givetvis skulle en av dem följa med till toppen och vara med på de sista åken.

 

 

 

Shopping & fika på Soltorget

Vi avslutade sista dagen i Branäs med lite fika och shopping på Soltorget. Vet inte hur många gånger vi varit i shoppen under denna vistelsen, det är så smidigt att ha möjligheten att handla så nära backen. Perfekt när man har barn och snabbt kan behöva något. Fikan på Björnidet är alltid lika trevligt, det finns massor av goda saker att välja på att en mysig miljö att sitta i.

 

 

 

 

 

Vemodigt avsked, men ett löfte om att vi ses snart igen

Det var med stort motstånd som vi satte oss i bilen för att åka hemåt igen. Men vi lovade varandra att det inte är hejdå, utan vi ses snart igen. Vi har haft en fantastisk vistelse, på alla sätt. Platsen, vännerna, backarna, åken, solnedgångarna och vyerna. Det går att göra listan lång.
Man förstår verkligen att Branäs blivit vald till ”Bästa skidort för barnfamiljer” inte en gång utan hela 13 gånger och senast 2020.
Här faller alla bitar på rätt plats, backarna, personalen det breda utbudet av aktiveteter för barnen. Det är så kul att se och prata med alla glada liftoperatörer som alltid hälsar lika glatt varje gång man kommer.

 

 

Stort tack

Ett stort tack till gänget på Branäs som gett oss nöjet att dela våra upplevelser här och som försett oss med grym utrustning och till alla som läst och tittat på bilder. Vill ni se vad vi har för oss, så är det bara att titta in på min (markus) instagram

 

 

Nu har vi landat på västkusten

Nu sitter vi hemma på västkusten igen och planerar nästa tripp till Branäs, blir det med skidor eller mountainbikes ?

Önskar er alla en fin vår.

// Markus, Erika, Mira & Selma.