Måndag

Så var det äntligen måndag och dags för den första riktiga dagen i backen. Barnen har längtat och frågat om det snart är dags för skidskola, och så var dagen äntligen kommen. Efter en härlig frukost i stugan så var vi redo för lite härlig skidåkning. Det var ju dagen till ära fantastiskt väder och nästan ingen vind, så perfekta förhållanden.

 

Förmiddagen i backarna nära Soltorget

Första delen av dagen åkte vi i backarna i närheten av Soltorget, för att ha närhet till både skidskolorna, restaurang och fin åkning. Barnen har verkligen längtat efter skidskola så det haglade frågor om vad klockan var, hur länge det var kvar och ”djur” deras skidskola var (de olika grupperna heter djurnamn som Leoparderna, Tigrarna, Kossorna mm). Men innan det var dags för skidskola så var det dags för lunch.

 

 

Den mysiga restaurangen Ladan

På soltorget ligger den mysiga restaurangen Ladan, efter en förmiddag i backarna var det otroligt härligt att glida in på Ladan och mötas av en skön stämning, avslappnad miljö och trevlig personal. Härligt utbud och bra alternativ för både barn och vuxna. Barnen valde ”Barnens hamburgare” och pannkakor, vi föräldrar valde Ceasarsallad och Vegetarisk hamburgare.

 

 

 

 

 

 

Inspirerande utsikt

Att kunna njuta av god mat och fantastisk utsikt på samma gång gör upplevelsen riktigt bra och gör att barnen har något att titta på när de ätit upp sin mat.

 

 

 

Dags för skidskola

Efter lunchen var det dags för den mycket efterlängtade skidskolan. Yngsta dottern skulle köra steg2 och äldsta dottern började i steg3. Välorganiserat och med peppande skidlärare gör lärandet både roligt och enkelt. Är så imponerad över hur alla skidlärare kan vara så duktiga med att både lära ut, få barnen att känna sig trygga och låta lärandet vara roligt på samma gång. En eloge till alla skidlärare här i Branäs.

 

När dagen får en magisk avslutning

Efter en lång dag i backen gled vi hem till stugan för lite middag och lite vila, men sedan efter en dryg timme i stugan ville barnen gärna ut i backarna igen, så vi passade på att klämma in några åk till innan solen gick ned

 

Nu är det dags för en mysig kväll i stugan och ladda för en ny dag i backarna, ses i morgon igen. Önskar er  alla en fin kväll.
// Markus