Tisdag

En fantastisk tisdag här i Branäs, solsken och härlig åkning.
Dagen började med en go frukost i stugan, efter frukosten ville barnen ut och leka i snön. Så det blev läge att snabbt glida in i skid stassen. Medans barnen lekte utanför fönstret så plockade vi fram skidor och gjorde oss redo för en dag i backarna.
Jag trodde inte jag skulle skriva detta, men jag tycket att det var väldigt kul att åka skidor, så jag valde (i samråd med Instagram (körde en snabb omröstning) att åka skidor idag). (hade fram tills igår inte stått på ett par skidor sendan -92)
Sagt och gjort, på med skidorna och så gled vi iväg till liften.

 

Lobacken & Nintendoland
Vi började dagens åkning med en vända i Lobacken för att sedan åka upp mot toppen för att sedan åka ned i vargbacken. Såhär på andra riktiga skiddagen så märker man att alla både vuxna och barn kommit in bra i åkningen och barnen vill testa nya backar. På förmiddagen testade vi lite av de olika backarna nära Nintendoland, barnen samlade ”pengar” i Nintendoland och efter det ville de testa Ovansjöbacken, är de fick ett härligt flow. Efter några roliga timmar var det dags för lunch.

 

Dag-2 i skidskolan
Båda barnen var väldigt laddade för att åka till skidskolan igen Yngsta dottern fick testa nya vyer och prova på att åka i Sidvinden och den äldsta dottern fick testa att åka rödbacke, Storbacken ned och gondolen upp till toppen. Man märker verkligen hur mycket de lär sig på 75min i skidskolan. För den yngsta dottern så avslutades skidskolan med Björnbusecupen. Branäs är perfekt för alla med extra trevligt för oss med barn, allt känns enkelt. Korta avstånd till det nödvändigaste, grymt trevlig personal samt barnvänligt utbud av både backar, mat och nöjen.

En kram ifrån Björnbusen

Efter att ha gått i mål så fick hon en kram ifrån ena Björnbusen och ett fint litet minne, som om jag känner henne rätt kommer att hamna på hennes skrivbord.

Sol, kanelbullar och juice
Efter skidskolan gled vi in på Ladan för en snabbficka på uteserveringen, där satt vi och njöt av goda kanelbullar, juice och solsken. sedan var det dags att ta sig upp mot toppen för några härliga åk innan middagen.

 

Barnens After Ski på Soltorget
Efter en heldag i backarna så var det dags för ytterligare en höjdpunkt för barnen, Barnens After Ski på Soltorget. Roligt upplägg med dans, sång och skratt.
Man förstår hur roligt barnen tycker att det är, när man ser hur många barn som skrattar och dansar.

En magisk vacker solnedgång
Efter fartfylld After Ski var det dags att bege sig hem till stugan för att äta lite middag. Efter middag och lite mys i soffan, så frågade vi barnen vad de ville göra nu, de svarade att de ville åka mer skidor. Så vi bestämde oss för att ge oss ut och ta några sista åk innan kvällen. Glad är jag för det, för det blev en så otroligt vacker avslutning på dagen, med en magisk solnedgång.

Vackra vyer
Helt sjukt att kunna åka skidor och blicka ut över en så vacker vy.

 

Nu är det dags att börja preppa för en ny härlig dag i backarna, önskar er alla en fin kväll och hoppas att vi alla får trevlig väder i morgon.

Sov gott så hörs vi imorgon igen=)

//Markus