Idag vaknade vi upp till strålande sol här i Branäs! Vi startade dagen med en stor frukost för att få blodsockret att hålla en bra nivå. Dagens utmaning bestod nämligen att ta på barnen all skidutrustning med humöret i behåll.


Vera tittade på ”Hej Jycke” medan vi andra fixade med frukosten.

Frukostdags med utsikt mot närmsta backe!

Gott med frukost!

Efter frukosten var det dags att få på oss lite kläder efter väder. Vi hämtade sedan våra skidor, pjäxor, stavar och hjälmar i skidförrådet som ligger precis vid vårt boende Bävertorget. Vi bokade allt redan innan ankomst och valde att få allt levererat till boendet. Det var så skönt att ha allt sådant klart, för det var absolut en utmaning att få på tre små barn all utrustning.


All utrustning fanns på plats under vårt rumsnummer. Man låser upp med sitt nyckelkort för att hämta utrustningen i förrådet.

Prdcis vid förrådet är det en gång som leder ut mot skidområdet där det finns pulkabacke, barnbackar, möjlighet att öva på att åka lift, värmestuga samt samlingsplatser för skidskolorna.
Vilda i färd att få på sig skidor och hjälm innan det var dags att känna på skidorna lite och åka med lite hjälp på den allra minsta lilla ”backen”. OBS! Hon hade sjävklart hjälm när hon åkte. Bilden är tagen vid påklädningen av utrustning. Hon var väldigt stolt över att hon vågade åka! ❤️


Efter en liten stund dalade humöret för barnen och det blev dags för en paus. Vi beslutade då att barnen skulle få gå in och vila med Jack, medan jag och Frida testade på att åka i barnbackarna. Det var nog ca 15 år sedan jag åkte sist, så det kändes som ett klokt beslut att börja mjukt!Lite lunch i magen och så var humöret på topp igen!

Medan Frida var inne med barnen passade jag och Jack på att träna på att åka lite. Jack har aldrig stått på ett par skidor, så vi fick oss några goda skratt. Det hela slutade med att han både tagit sig upp i backen med knapplift och lärt sig att stanna samt övat på att svänga (vilket han tyckte var svårast). Han för absolut godkänt!

Jag inser såhär i efterhand hur mycket vi har hunnit med idag ändå! Jag är gravid (och illamående) i första trimestern, så jag var lite osäker på hur mycket jag skulle orka. Jag och Frida åkte Mattesstigen några gånger (Så mysig och härlig pist). Den är grön, vilket betyder mycket lätt och det passade oss perfekt. Vi gillar när det inte är för brant så vi njöt av både utsikt och tempo. Det kändes också tryggt att det fanns hjälpsam personal på plats vid liftarna för att kunna hjälpa till vid behov.

Nu ikväll har jag chattat lite med gästservice för att få tips på enkla pister att åka (det finns pistkarta också, men det kändes bra att kunna få svar på mer specifika frågor). Vi ska sedan gemensamt planera inför morgondagens åk, det finns så mycket vi inte vill missa!


Kvällen avslutades sedan med lite pulkaåkning som barnen har längtat efter. Snö är ju en bristvara hemma i Skåne, så det har inte blivit någon pulkaåkning för dem hemma direkt. Pulkaåkningen fick högsta betyg av barnen!

Tack för att just du har läst detta inlägg om vår första heldag, vi hoppas att du vill följa med i vad som händer imorgon också, vi hörs då! ⛷