Reseinspiration
Till startsidan

Tack för denna gången ❤️

Idag var det dags för oss att packa väskorna och bege oss hemåt igen! Utcheckningen gick smidigt. Via städade rummet enligt anvisning och lämnade sedan nyckelkorten på samma ställe som vi hämtade dem. Sedan var det bara att packa in sakerna i bilen och bege oss hemåt. Det snöade hela morgonen så vi ville se till att komma iväg utan att riskera att fastna någonstans.

Vi hade en lång körning framför oss och vi möttes av världens snöoväder på vägen. Vi körde så försiktigt vi bara kunde, hellre komma hem välbehållna och låta det ta lite längre tid än att inte komma hem alls. Det blev några timmar extra i bilen, men nu är vi hemma på skånsk mark igen.


Efter ungefär halva vägen lättade det och vi fick köra på barmark igen. Jag tror vi alla pustade ut när bilen kunde börja rulla på säkrare mark…Var rädda om er ute i trafiken! ❄️


Vilken mysig liten semester vi har haft tillsammans. Vi är alla överens om att detta inte är sista gången vi besöker Branäs. Nästa gång blir det i så fall skidskola för barnen. Vi velade lite fram och tillbaka om vi skulle boka eller inte denna gången. Vi gjorde inte det, men ångrade oss ganska snabbt och efter att ha haft lite span på skidskolan dessa dagar, tror jag verkligen att barnen hade tyckt det var roligt. Tack för denna gången Branäs, jag hoppas att vi ses snart igen ❤️

 

Man klarar mer än vad man tror


Idag är det vår sista heldag i Branäs och vi har verkligen nyttjat den till fullo. Vi har haft tur med härligt väder varje dag! Även denna dagen bjöd på strålande sol. Först tog vi lite varm saft och sedan tog vi Gondolen upp till toppen. Barnen tyckte det var jättespännande medan Jack kämpade med sin höjdrädsla. Jag tycker han var jättemodig som trotsade den och följde med upp.


Gondolen bjöd på vacker utsikt!


Väl uppe på toppen njöt vi av utsikten och kollade runt lite innan vi åkte ner igen. Jag och Frida fick sug att åka ner från toppen så vi bestämde att vi skulle åka upp igen, men med skidor nästa gång!


Jag och Frida tog oss upp igen för att åka Nitendo Land! Det är en grön pist. Sedan åkte vi upp till toppen igen för att åka från toppen ner till vårt boende Bävertorget. Jag velade länge och var osäker på om jag skulle våga mig på att åka från toppen eller inte… man blir ju fegare (och mer riskmedveten) men åldern hehe. Vi följde Långsvängen som är en blå (lätt pist) ner.

Jag är verkligen inget proffs på skidor utan kan mest ta mig ner liksom. Men man klarar mer än vad man tror! För visst kom vi ner välbehållna även om vi blev omkörda av x-antal knattar på skidor. Jag är så imponerad av alla barn som åker som att de aldrig gjort något annat. Så duktiga!

När vi kom fram till Bävertorget gick Jack ut med Frida och fortsatte träna till backarna stängde (vid kl 19:00). Han kan numera ta sig ner för barnbacken utan problem. Imorgon är det dags för hemgång och vi är så nöjda över våra dagar här i Branäs. Vilka fina minnen vi kommer ta med oss härifrån! Barnen (och hela familjen) har fått sug på att åka skidor fler gånger, så jag hoppas att vi kommer hit även nästa år! ❄️

Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer idag! Vi tänkte först åka Gondolen upp till Nitendo Land men det får bli imorgon istället. Vi fokuserade istället helt på barnens skidåkning idag.


Barnbackarna ligger precis utanför vårt fönster, perfekt avstånd för en småbarnsfamilj! Vera (1,5 år) blev jätteglad när hon hittade en Krokodil 🐊

Även Vilda (3 år) vågade sig på att åka och honövade även på att åka knapplift! Det har varit toppen att ha sele på dem, så man kan hjälpa till och hålla dem nu när de håller på att lära sig. Rekommenderar!


Viggo (4 år) imponerade stort på oss med sitt mod! Han var inte alls sugen på att åka igår men idag åkte han ståliften själv, övade på att åka knapplift och i barnbacken.


Idag har det varit lite kallare än igår så barnen blev härligt rosiga om kinderna. Vilda ville visa!

Vi har haft ännu en härlig dag här i Branäs och imorgon är vår sista heldag här. Då ska vi passa på att utforska lite mer ⛷❄️ Vi hörs imorgon!

 

 

Morgonsol och dagens planer


Idag vaknar vi upp till ännu en dag med strålande sol. Just nu gör Jack igjordning frukost till oss och vi har planerat lite för dagen. Tanken är att jag och Frida först ska hjälpa Vilda i backen medan de andra leker i snön. Sedan byter vi och så får nästa barn testa.

Planen är sedan att åka upp till Nitendo Land med Gondolen och sedan åka blå backar ner till Bävertorget igen. Ikväll ska det vara snowraceåkning i backen Sydpolen 3 med discomusik! Det missade barnen precis igår så de är taggade på att testa det idag. Vi hörs lite senare med en uppdatering om denna dagen 👋🏻

 

Första dagen i backen!

Idag vaknade vi upp till strålande sol här i Branäs! Vi startade dagen med en stor frukost för att få blodsockret att hålla en bra nivå. Dagens utmaning bestod nämligen att ta på barnen all skidutrustning med humöret i behåll.


Vera tittade på ”Hej Jycke” medan vi andra fixade med frukosten.

Frukostdags med utsikt mot närmsta backe!

Gott med frukost!

Efter frukosten var det dags att få på oss lite kläder efter väder. Vi hämtade sedan våra skidor, pjäxor, stavar och hjälmar i skidförrådet som ligger precis vid vårt boende Bävertorget. Vi bokade allt redan innan ankomst och valde att få allt levererat till boendet. Det var så skönt att ha allt sådant klart, för det var absolut en utmaning att få på tre små barn all utrustning.


All utrustning fanns på plats under vårt rumsnummer. Man låser upp med sitt nyckelkort för att hämta utrustningen i förrådet.

Prdcis vid förrådet är det en gång som leder ut mot skidområdet där det finns pulkabacke, barnbackar, möjlighet att öva på att åka lift, värmestuga samt samlingsplatser för skidskolorna.
Vilda i färd att få på sig skidor och hjälm innan det var dags att känna på skidorna lite och åka med lite hjälp på den allra minsta lilla ”backen”. OBS! Hon hade sjävklart hjälm när hon åkte. Bilden är tagen vid påklädningen av utrustning. Hon var väldigt stolt över att hon vågade åka! ❤️


Efter en liten stund dalade humöret för barnen och det blev dags för en paus. Vi beslutade då att barnen skulle få gå in och vila med Jack, medan jag och Frida testade på att åka i barnbackarna. Det var nog ca 15 år sedan jag åkte sist, så det kändes som ett klokt beslut att börja mjukt!Lite lunch i magen och så var humöret på topp igen!

Medan Frida var inne med barnen passade jag och Jack på att träna på att åka lite. Jack har aldrig stått på ett par skidor, så vi fick oss några goda skratt. Det hela slutade med att han både tagit sig upp i backen med knapplift och lärt sig att stanna samt övat på att svänga (vilket han tyckte var svårast). Han för absolut godkänt!

Jag inser såhär i efterhand hur mycket vi har hunnit med idag ändå! Jag är gravid (och illamående) i första trimestern, så jag var lite osäker på hur mycket jag skulle orka. Jag och Frida åkte Mattesstigen några gånger (Så mysig och härlig pist). Den är grön, vilket betyder mycket lätt och det passade oss perfekt. Vi gillar när det inte är för brant så vi njöt av både utsikt och tempo. Det kändes också tryggt att det fanns hjälpsam personal på plats vid liftarna för att kunna hjälpa till vid behov.

Nu ikväll har jag chattat lite med gästservice för att få tips på enkla pister att åka (det finns pistkarta också, men det kändes bra att kunna få svar på mer specifika frågor). Vi ska sedan gemensamt planera inför morgondagens åk, det finns så mycket vi inte vill missa!


Kvällen avslutades sedan med lite pulkaåkning som barnen har längtat efter. Snö är ju en bristvara hemma i Skåne, så det har inte blivit någon pulkaåkning för dem hemma direkt. Pulkaåkningen fick högsta betyg av barnen!

Tack för att just du har läst detta inlägg om vår första heldag, vi hoppas att du vill följa med i vad som händer imorgon också, vi hörs då! ⛷

Ankomstdagen!

Hej! Josefin heter jag och jag kommer att blogga här hos Branäs i några dagar. Jag är här tillsammans med min familj + syster och vi har kört från Skåne hit. Bilresan gick toppen trots att vi har små barn, (4, 3, 1,5 år gamla) och det tog ca 9 h inklusive stopp.

Vi lyckade tajma incheckningen helt perfekt, för när det var ungefär en halvtimme kvar fick jag ett sms om att vårt boende var redo för incheckning! Väl framme hittade vi snabbt en parkering nära vårt boende, Bävertorget. Vi gick och hämtade nyckelkort precis i anslutning till boendet och voilá! Vi var äntligen i hamn efter en lång resa.

Barnen beundrar utsikten

Vi möttes av en mysig lägenhet som ligger precis i anslutning till närmsta backe, så barnen kunde nyfiket titta ut på alla som åkte både skidor och pulka. Vi har därefter ägnat eftermiddagen och kvällen åt att landa lite och ladda batterierna inför morgondagen. Det blev pizza till kvällsmat och lite kompletteringshandling på sådant vi inte fick plats med i bilen påväg hit. Smidigt med butik precis i närheten.


Imorgon blir det premiäråk för barnen och Jack. Jag och Frida har åkt lite tidigare (även om det var länge sedan!) Vi ser fram emot en härlig dag tillsammans. Det ska bli så spännande att låta barnen utforska lite i sin egen takt. Vi hörs imorgon hörni! 👋🏻