Första åket i backen – taggade att komma ut i backarna

Som vi längtat tillbaka sedan vi spenderade en lång weekend här i februari förra året i Branäs härliga backar. Barnen har pratat om och önskat att åka tillbaka ända sedan vi åkte hem då och det har frågats otaliga gånger om vi inte kan åka tillbaka. Barnen kan inte riktigt säga vad som egentligen är bäst och varför måste man välja, men alla turerna i backarna, skidskolan, snowracer åkningen och våffelstugan är absolut några av favoriterna som de räknar upp. Kanske är det nya favoriter efter denna gång dessutom. Det är magiskt att åka upp för berget och närma sig denna plats igen, och barnen säger att det verkligen pirrar i magen.

Inchekade och fått vårt rum, denna gången högst upp vilket killarna tyckte var extra kul. Redo för att komma up i backen. 

Vi bor åter igen uppe på Branäsberget, på Soltorget i lägenheterna som ligger mitt i backen bokstavligt talat och mer nära till backar, barnens aktiviteter och matställen blir det inte. Som förälder med småbarn så är verkligen det ett av de bästa sakerna, att enkelt kunna checka in, tillgång till allt direkt och att alla utrustning finns i vårt hus som ligger direkt i anslutning till barnbackarna. Vi går direkt ut till de enklaste barnbackarna och knappliften – smidigare än så blir det. Barnen har ju gärna bråttom ut i backen så att detta ligger nära underlättar och är uppskattat. Att vi har härlig utsikt från vår lägenhet till längskidspåret  är dessutom ett extra plus, att vakna upp till detta varje morgon, men soluppgången, det är för mig som är lite svag för vackra himlar, helt magiskt. Härligt att alla i familjen får lite av det de tycker bäst om.

 

Detta kommer att vara den vy vi har kommande 4 dagar, snö och vita backar.

 

Eftersom vi åkte tidigt på morgonen så var vi framme tidigt här och därmed fanns det många timmar att spendera i backarna även denna ankomst dag. Vi har beställt all utrustning som stod på plats när vi kom, utkörning till boendet är himla smidigt, och både det och liftkort fanns tillgängliga tom innan vi checkade in. Eftersom vi varit här tidigare hade vi redan i planen att åka när vi kom upp och hade därför packat så att vi hade det vi behövde för första åken i form av kläder mm tillgängligt, man börjar bli rutinerad.

Två peppade killar som gör sig redo att gå ut på första åket

Här är gott om snö trots att vi är i mitten av mars, alla backar är öppna och i princip alla liftar likaså, idag har varit lite molnigt men annars har solen lyst ordentligt, så vi har till och med tagit med oss solkräm denna gång, efter tips på annat håll. Många spenderar även påsklovet här, fortfarande snögaranti, och här får man verkligen gott om både snö, sol och aktiviteter för stora som små.

Tar sig sakt men säkert ner i backen, så nöjd över att det sitter kvar och att han kan.

Logan som åkte första gången någonsin på skidor förra gången kom snabbt igång idag igen, det sitter ju där när de väl lärt sig, han hade superkul och vågar allt mer för varje åk. Backarna närmast Soltorget är barnvänliga och passar för den som precis börjat åka så det var där vi startade idag därmed. Så nu sitter i princip det att åka liftarna och ta sig upp och ner, bromsa och svänga lite grann. Lex som åkt två gånger tidigare och dessutom åkte mycket sist vi var upp var lika snabbt igång idag och tar sig upp och ner snabbt och effektivt, utan några problem.

En som längtat och längtat, och inte ville sluta åka, tur morgondagen är fylld med aktiviteter i backen

Nu är det dags att ladda batterierna för morgondagens åkning, barnen var trötta och somnade gott – och är peppade för morgondagen som bjuder på skidskola, god mat och många åk i backarna igen. Det kommer vara två peppade killar som vill ge sig ut på nya äventyr, som hoppas upp tidigt och vill ge sig ut i backarna helst före soluppgången. Förutom skidskola så kommer det bli snowracer åkning, afterski och lunch i våffelstugan.

En som var nöjd att vila lite mellan åken och dricka saftsoppa.