Reseinspiration
Till startsidan

NJUTER AV BARNVÄNLIGA BRANÄS

För oss som barnfamilj är det viktigt att allt funkar smidigt och bra med barnen, och här på Soltorget är det verkligen genomtänkt in i minsta detalj. Att skidutrustningen finns i garaget under huset där man bor (om man inte bor i stuga förstås) och att man från det går direkt ut i barnbackarna är helt klart det bästa av allt. Närheten till barnbackar och barn liftar för nybörjare är absolut det bästa av allt, vilket också ger barnen att lätt klara sig själva så snart utrustningen är på.

Här i Branäs finns det massa roliga aktiviteter för barnen och lite beroende på vad man gillar och som passa för övrigt så är här några favoriter.

Barnbackarna

De enklaste backarna med roliga figurer att åka slalom kring. Perfekt för nybörjare.

Till höger Soltorget lägenheter, till vänster knapplift och barnbackar

Utanför finns också en rullbandslift och en backe med roliga figurer att åka bland

Barnens afterski

Två dagar i veckan, tisdagar och fredagar så har Soltorget barn afterski ute på scenen tillsammans med Björnbusarna. Perfekt när barnen inte orkar åka mer och redan är kittade för en stunds ute lek. Barnen får dansa loss och sjunga med björnbusen och björnbusan i snön, väldigt uppskattat av både stora och små.

Med dans på scenen och massa härlig musik hänger alla barn med

Dans med BJÖRNBUSARNA

Lekrum

Både i caféet på Soltorget och i Ladan finns det möjlighet till lek och spel för barnen, killarna älskar det. På samtliga lwkhörnlr har man nämligen installerat Nintendo switch, så inte helt oväntat så vill de så klart gärna äta ute så de kan gå till lekrummet. Men riktigt bra, det finns gott om leksaker och många spela att välja på och barnen får lite annan lek för en stund än i backarna.

Nintendo för de lite större och massa leksaker för de mindre

BJÖRNBUSARNA i backen

Detta måste vara en av de absoluta höjdpunkterna på dagen när björnbusarna kommer på besök, vi har träffat på dem flera gånger här och barnen tycker det är så kul att få hälsa, krama och ge dem high five. De kommer flera gånger om dagen och budar med barnen så ingen fara om man skulle missa dem eller just då inte våga kramas.

Kramas med björnbusen och björnbusan är lycka

Snowracer race 
På kvällarna efter att alla liftar har stängt så drar dessutom ett härligt race igång 19.00 varje kväll förutom bytes dagar, och då kan barnen låna snowracers och träffa nya kompisar i backen som de kan tävla mer för backen med. Upp igen åker man sen med knapplift, lite klurigt men barnen får snabbt in rytmen, och jag vet inte om barnen eller föräldrarna har roligast.

Backen full med barn och snowracers och massa musik

 

Snowracer race med coola Stiga racers

Det finns även en Björnbusecup två dagar i veckan där barnen får testa sin talang som sker nere i Lo backen och roligaste i backarna för barnen måste vara Nintendo land/backen men det har vi inte hunnit testa denna gång och dessutom är barnen helt nybörjare och precis lärt sig åka men är absolut en anledning att komma tillbaka.

SKATTJAKT, NYA BACKAR OCH EGEN TID

Vi njuter till hundra procent här på Branäs berget både vuxna och barn från morgon till kväll och har nästan svårt att hinna med allt vi vill göra. Skidåkningen är helt perfekt, här finns backar för alla stora som små och mycket att välja emellan och förutom backarna massa andra roliga aktiviteter som hålls under dagar och kvällar. Här har det varit allt från barnens afterski, snowraceråk till lek i restaurangerna som alla erbjuder nån form av lekrum vilket är perfekt. Soltorget som vi bor på känns verkligen perfekt för oss, huset ligger verkligen mitt i backen, parkering under huset och närheten till både livs, matställen och inte minst då barnbackarna. Det är genomtänkt in i minsta detalj, skidor framkörda, digitalt beställda och även in och ut checkning digitalt, trots det känns det som man alltid har närheten till support.

Med Soltorget och solen i ryggen, denna plats är underbar

Utanför lägenheterna vi bor i har Logan gått i sin grupp på skidskolan, och testat att klara av de minsta backarna. Att lämna honom och låta honom hänga med sin grupp har nog varit det svåraste som förälder men han har klarat det så bra, över förväntan. Dessutom är lärarna här grymma på att hantera barnen och valla in dem ihop, och dessutom är det många grupper och lärare ute samtidigt som stöttar upp vid behov.

Logans tiger grupp

En liten tiger

Eftersom det var barnens sista gång idag hade det förberetts överraskning och skattjakt, hur roligt tyckte de inte det var då. Barnen fick leta i snön efter små pins som man gömt, som en liten belöning för allt hårt arbete de gjort i backarna. Den kommer att vara så viktig för honom att ha med sig hem, så stolt.

Alla barn fick en pin, så betydelsefullt med en liten ”medalj” för avklarad skola

 

 

 

Under tiden som skidskolan för Lex pågick passade jag på att bara njuta av lugnet, jag vet att jHan klara sig så bra i backarna, långt mycket bättre än mig dessutom och passade därför på att ta en lång avkopplande stund med en varm god kopp, så välbehövligt. Även om jag åkt mindre än resten av familjen så har jag sprungit runt i backarna och träningsvärken har smugit sig på här och för.

Varm choklad och backarna som utsikt

Lex har idag på sin sista skidskola åkt gondolen och fått åka blå backe, ”bredvid Mario backen” – mamma och det var stort (nästa gång skall han få åka den) så vi hade en kille som var helt i extas här efter det, och eftersom vi gått på skola nere i byn och åkt bil dit så ville han åka upp igen med stora syster och åka ner igen fast mot Soltorget, vem kan inte motstå det. Man får inte glömma att han började åka för bara 3 dagar sedan Jag körde runt och upp på berget vilket är en riktigt fin tur i sig, och för den nyfikna så kan jag meddela att det tar längre tid med bilen, Lex var så glad att de vann.

Härliga underbara åk i varenda backe

Barnbackarna är mysiga men nu har vi en kille som bara vill upp på toppen.

Det fick bli middag ute idag, ja lunch med för den delen, och precis som med allt annat är det mycket digitalt, så smidigt att beställa och betala direkt i appen, känns modernt och praktiskt, och i dessa tider som varit helt klart viktigt för minskad spridning. Här finns tillgång till pizzeria, resturang, super mysig bar, café och inte minst livs för shopping och för den som hellre vill laga mat välutrustade kök, något som passar alla helt enkelt.

Pizza på Loftet, en perfekt avslutning på kvällen

Pizza och lek i lekrummet var toppen ikväll

Branäs på kvällen är väldigt vackert, upplyst kring torget och Ladan och sen ligger mörkret som ett vackert täcke. Här finns så mycket ro för själen.

Ladan som ligger i slutet av backen och bara stenkast från torget

SNÖ, VÅFFLOR OCH BJÖRNBUSARNA

Att vakna upp här till fantastiska soluppgångar och vackert väder kan verkligen vara något av det bästa som finns, miljön är outstanding. Vårt sovrum ligger precis så vi ser solen gå upp över berget och frukosten intas till ljuset som sakta smyger fram. Barnen sover så gott efter två dagar i backarna, frisk luft och dagar fulla med aktiviteter tar absolut på krafterna, ändå är barnen vid gott mod så fort de kommer ut i snön

Morgon mys i soffan.

Laddad för dagens första åk i barnbackarna.

Vi har bokat skidskola i 3 dagar, så även denna började med skidskola tidigt, perfekt så hela familjen kommer upp och iväg ut, vi som annars kan vara lite segstartade. Idag blev det dessutom lite andra backar, kul för honom med lite utmaningar och lära sig tekniken.

Ut på nya äventyr i nya backar

Lex hade lika bråttom ut som vi, han avslutade i en lite svårare backe och skulle direkt upp dit igen. Nån har absolut fått mersmak vilket är riktigt kul. Han kommer absolut inte vilja åka hem, och kommer prata om detta i veckor.

Så fort vi lämnat lille bror i sin skidskola ville han upp i stora backen.

Vädret idag var ljuvligt, sol mindre blåst. Perfekt för många åk

Efter skidskolan fortsatte vi åka ett par timmar i backarna här på berget. Logan och jag hängde mest nere i backen med varm saft, 75 minuter skidskola tar verkligen på orken vilket man får tänka på. Han var lika nöjd ändå och lekte runt. Det är viktigt att varva skidåkandet med lek för de minsta så det inte blir för mycket, det skall fortfarande vara roligt.

Myset med honom i backen, saft och snö lek

(mer…)

BARNENS FÖRSTA SKIDSKOLA – BÄSTA STARTEN

Vi bestämde redan när vi bokade in resan till Branäs att skidskola för barnen var något som skulle passa barnen här. Dels så är det helt annat att lära sig av nån annan, precis som i skolan, där det inte är föräldrar som pushar, och dessutom är personalen som jobbar i backarna både super kunniga på och med skidor och inte minst vana vid att hantera barn, så att boka in barnen i skidskola känns verkligen värt. Eftersom killarna inte har några förkunskaper har vi valt den enklaste skidskolan där inte förkunskaper behövs, så de går nivå 1z för att ge dem bästa förutsättningarna och grunderna, men skidanläggningen erbjuder skidskola i flera steg så klarar de dessa och tycker att det är kul så skall de absolut få gå till nästa steg nästa gång vi kommer upp.

Logan i skidskola dag 1

Första skidskolepasset började för Logan tidigt på morgonen första dagen här, perfekt start. Det var många barn grupper samtidigt men ca 6 barn i varje grupp så lagom för att hinna hålla ihop dem och de samlades först och hälsade på varandra i toppen av barn backen, för att sedan ge sig ner för första gången. Vi föräldrar fick lämna och hålla oss på avstånd vilket kändes lite svårt när det verkligen är första gången på skidor, men man kunde se på håll hur de klarad sig så bra med sin grupp. Vår stora lilla kille.

Upp i knappliften för  första gången och han klarade det

 

Efter skidskolan blev det såklart varm dryck i backen.

Det finns även skidlekis för små barn vilket jag tror hade varit något för Logan om vi åkt upp förra gången, ännu mer lek av det, men samtidigt så klarade han sitt första pass riktigt bra. Han tog sig upp med knapplift och sen ner för backen behjälpligt ett par gånger och tyckte det var kul. precis det var målet för honom med skidskolan

På eftermiddagen var det dags för storebror att gå i skidskola och detta blev i Branäs byn, så vi tog bilen dit tillsammans och letade rätt på skidskolan där. Vi trivs riktigt bra uppe på berget men det var kul att se byn också och Lex var lyrisk över att få gå på skidskola efter att sett alla i skolan på morgonen.

Första gången på skidskola och nån längtade bara upp i backen

Skidskolan för 7-10 åringar så lämnar man barnen själva, det är enda kravet som är att de skall gå att lämna och sen hänger de ihop med sin skidlärare under 75 minuter. Tillbaka fick vi en helt lyrisk kille som älskar att åka skidor nu, han hade fått lära sig att åka, stanna, svänga och i morgon väntade utmaningar som han redan ser fram emot.

Lyckan att klara av dagens pass

Är man inte själv skidvan och inte heller barnen så tycker jag verkligen att det är värt att satsa på en kurs, här har vi verkligen bevis på det och inte bara har han lärt sig massor putan tycker det är så roligt och vill åka mer och mer, precis så skall det vara.

Man skulle kunna tro att barnen fått nog av skidåkning men nej vi fortsatte åka hela dagen även efter skidskolorna, tills att liftarna stängde.

Åka tillsammans är kul

SKIDSEMESTER I BRANÄS MED HELA FAMILJEN

Hej alla ni som följer Branäs bloggen

Då var vi tillbaka här i Branäs för andra året för vår del, som barnen har längtat sedan vi var här sist. Vi är en härlig glad familj från utkanten av Göteborg, på sex personer med barn i åldrarna 4-18 år. Mamma Therese 38 år som arbetar som ekonom och fotar på fritiden och pappa Anders, 44 år inom Logistik, Lex 7 år, Logan 4 år, Leya 17 pr och Nova 15 år, som alla går i skolan.

Familjen Lindvall

Att lämna gråa blöta västkusten och byta det mot snö, härliga skidbackar och solsken, med aktiviteter hela dagarna för hela familjen och massa frisk luft känns så välbehövligt, bort från vardagen och Branäs har verkligen det bästa av allt, närheten till backar, bra matställen och allt som behövs för en lyckad vistelse som både barnfamilj eller par/vänner uppskattar. Miljön är enastående här och oavsett väder lag finns det så mycket att göra, en plats full med aktiviteter.

Logans första gång på skidor, i morgon börjar skidskola

I minsta backen precis vid Soltorget, perfekt start på skidåkningen

Vi trivdes så bra uppe på Branäs berget och på Soltorget som ligger mitt i backen så även om vi var nyfikna på Branäsberget blev det boende i lägenheterna här igen, kändes bra att satsa på något som vi är supernöjda med. Med utsikt rätt ut i längdspåret, så vackert måste jag ju säga som älskar fin natur, och närheten till backen och över allt i närheten så är det helt perfekt.

Ljusa härliga rum, funktionella med allt som behövs för en lyckad vistelse och nära till allt

Rummen för 6 personer har ett dubbelrum och två rum med våningssängar, barnen älskar det

Lyckan att vara på plats. Lex har redan frågat hur snart vi kan åka hit igen.

Här har vi planerat massa skidåkning tillsammans dessa dagar , barnen har vi bokat skidskola för i tre dagar och utöver det finns det så mycket kul aktiviteter så vi har bla lovat både barn afterski och snowracer åkning på kvällarna. Det är bra att kolla vad som händer på Branäs berget och vad som sker på torget nedanför men det finns alltid gott om aktiviteter och matställen så man skall passa på.

Andra gången på skidor för Lex, sist gick det sådär men nu när vi kom hit så släppte det bara. Men skidskolan kommer göra gott, så uppskattat att det finns.

Skall bli så kul att dela med oss av våra dagar här till er och vill ni följa oss under dagen så hittar ni oss på @lexochlogan

Så vacker plats på alla sätt och solnedgång hör ikväll var magisk, vi hoppas på mer vackra kvällar