Nu har vi varit i Branäs några gånger och har helt klart hittat våra favoriter när det gäller mat och nöjet att tipsa om

Cafe Soltorget

Ett måste är såklart att äta i Cafe Soltorget med barnen på lunchen – och passa på att låta dem leka i lekrummet samtidigt och vila trötta skidben för en stund. Beställer mat gör man via telefonen,  smidigt och bra, och barnen kan välja vad de vill ha som är barnvänligt, pasta är ju alltid en favorit, det finns dessutom våfflor och soppa och mycket mer, eller så väljer man enkelt bara en fika. Cafet ligger i ett av Soltorgets huskroppar och med utsikt över minsta barnbacken, så härligt att sitta här och njuta av utsikten mot backen och bergen.

Pizza i Ladan

Oavsett om du vill äta på plats vilket är väldigt mysigt eller ta takeaway så är pizzorna i ladan varmt att rekommendera, rackarns goda och även här beställer du enklast i app – men går att beställa på plats – smidigt och att lätt kunna beställa till mer mat med.  Min absoluta favorit är den pizza de gör med fårost, päron och honung, och mannen tog kebab pizza – barnen de mer barnvänliga alternativen. Såklart blev det alldeles för mycket mat egentligen – men vi fick såklart ta med oss en kartong med resten hem, som blev natta snacks en annan kväll. Tips tips.

Baren i ladan

Okej – bar är kanske inte det ni tänker barnvänligt, men jo absolut tycker jag man kan ta en kort paus här, antingen på dagen och fylla på med en varm choklad, vilket barn älskar inte det. Eller så går man dit på kvällen som vi gjorde efter snowraceråkningen, och tar en barndrink eller en varmchoklad, toppat med allt gott.

Att göra:

Snowracer åkning

Några kvällar i veckan håller de snowracer åkning/disco för barnen efter att liftarna stängs. Super kul aktivitet för stora och små i en lagom backe – det som är svårt är att lära sig att komma upp med snowracerna med liften, men man får kläm på det. Tycker det är kul att det finns något för barnen på kvällstid också – men att det inte är varje kväll – och att det finns både snowracer och hjälm (om man glömt) till alla att låna.

Björnbusarna

Björnbusarna är i backarna i omgångar under dagarna här och det älskar alla barnen, de är på plats lagom ofta för att det inte skall bli hysteriskt vilket är genomtänkt, kommer ibland även bara åkande i liften, en stund som barnen uppskattar. Vi har dock gått om dem denna gången, men barnen har vinkat till dem och det räckte . Även om en björnbuse kram eller high five gör alla barnen så lyckliga.

Lek/spel rum

Detta är absolut ett bra genomtänkt moment i lunchandet – att barnen aktiveras på plats med något – ett lekrum i kombination med luncherna gör att föräldrar hinner äta upp och barnen kommer gärna och äter klart det de först inte orkade äta upp – därmed sitter man gärna kvar en stund och tar något mer, en varmchoklad på maten eller en drink till, och vilar trötta ben och ryggar – medans barnen är nöjda och inte vill stressa ut i backen.