Samlar ihop sina skidor, redo för dagens äventyr

Andra dagen här i Branäs är avklarad, tiden går egentligen alldeles för fort men vi har ett par dagar att avverka här på berget kvar som tur är, och barnen har verkligen åkt massor idag, båda två och att det gick så bra för dem att komma igång igår hjälpte såklart på traven. Utvilade pigga kids åt frukost utan minsta krångel, slängde på sig sina kläder och skidkläder för att vara ute i backarna strax efter att de öppnat liftarna, vilket är ett väldigt gott tecken på att de stormtrivs.

Redo för att ge sig ut med skidskolan på äventyr i backarna, så kul att de kan lära sig att åka ordentligt

Lex älskar att stå på skidor, många timmar skidåkning blir det – väldigt kul att det är så givande för honom 

Idag var det dessutom första dagen på skidskolan, vilket är väldigt kul att vi har bokat för dem i år igen, det gav verkligen en extra boost för dem att komma igång med skidåkningen, förra året var ju Logans första gång på ett par skidor någonsin då 4 år gammal, och han kunde både åka liftar, åka skidor, bromsa och svänga – ni förstår lyckan. Så de har absolut sett fram emot det även denna gång och jag tror att det är nyttigt. Så imponerad av dessa skidlärare dessutom som har en grupp på 6-7 ungar var som alla åker åt lite olika håll och med olika kunskaper, att de lyckas hålla ihop dem och lära dem så mycket under relativt kort tid. Det gick bra för båda barnen idag i skidskolan, jag såg på håll att Logan löste det galant och till och med hjälpte kompisar i gruppen upp när de ramlade. För Lex gick det också bra, men vi har satt honom i en Nivå ett grupp vilket såklart alltid är svårt att veta, men skidläraren föreslog byte upp en grupp till i morgon så det var kul. Han är duktig men det är som sagt svårt att veta innan, men gänget som håller dessa träningar kan bäst och vi uppskattar att de faktiskt sa till.

Redo för att lära sig mer – kul att se dem utvecklas dessutom 

Heja ramsor och peppande ord, också så kul för Lex som flyttades upp en nivå till en annan grupp till i morgon. 

Vi bor som sagt på Soltorget i lägenheterna i backen – som har nära till precis allt – och det är rymliga lägenheter med mycket ljus och med allt som behövs för en smidig vistelse, full utrustade kök så man kan laga mycket av maten själv om man önskar (inte minst om man är på plats en vecka) mycket förvaring för kläder/skidkläder mm, ett allrum för att kunna umgås när man inte är i backarna och ett extra plus för värmeskåpen till blöta kläder. I detaljer och praktiska saker har man tänkt till. Som att man kan komma in med en större bil med takbox i garaget, hört flera andra ställen där det inte alls funkar.

Vi älskar att vakna upp här på berget, se snötäckta vyer och se snön falla utanför. 

Vi har absolut handlat med oss mycket av det vi tror oss behöva för dessa dagar i form av frukost och kvällsmat, men vet också att det i huset finns en affär för att kunna komplettera det som saknas eller tar slut (vi har tex varit och köpt extra fil som våra gärna vill ha och smör) och en större nedanför berget vid behov (kan vara bra att veta för er som inte varit här) och barnen tycker det är lite mysigt att gå och handla med såklart.Utöver det skämmer vi bort oss lite och passar på att testa resturang utbudet här. Barnen åt rikligt med mat till lunch, pasta med köttfärssås, pasta med kyckling, Toast och våfflor. Så det finns något som passar alla.

Kyckling och pasta samt. våfflor till lunch – hungriga barn efter ett antal timmar i backen.