När mörket börjar lägga sig och backarna stänger så finns det fortfarande mycket att njuta av här, det är lite skillnad från en storstad som Göteborg som aldrig riktigt sover, här infinner sig lugnet på ett helt annat sätt, från att backarna varit helt fyllda med folk och skidor så är det bara ladan som lyser upp berget. Väldigt mysigt, många är trötta efter många timmar i backarna och njuter i sina hus eller lägenheter – och resturangerna är fyllda med folk. Några dagar i veckan finns det dock aktiviteter för barnen på kvällen, som i går när vi gav oss ut igen efter 19 på bergets snowraceråkning.Resten av backarna är stängda, och vistas för att göras iordning för morgondagen.

Så i går kväll gav vi oss ut allihopa varit ute på snowracer åkningen, om man älskar snowracer är detta perfekt för barnen. Om man inte har egen snowracer så finns det att låna på plats liksom hjälmar och i högtalarna spelas disco musik och det går undan i backarna från start. Upp åker de med snowracer i liften, en liten utmaning i sig men man lär sig efter några gånger, och sen är det bara att åka och tävla vem som kommer ner först och bara att åka om och om igen, men självklart får man dela med sig vilket gänget som håller ihop det har koll på. Killarna åkte några gånger men gav snabbt upp, orken fanns inte riktigt där efter dagens all åkning. Men backen var fylld med lyckliga kids som åkte och det kommer fler tillfällen.

 

Istället gick vi upp till ladan och satte oss i den mysiga baren med barnen, och tog något att dricka – det var ju trots allt fredag och det är himla mysigt att göra något. Barnen fick beställa in var sin barndrink och vi tog varm choklad. Älskar smidigheten att allt beställs och betalas via app direkt i telefonen och får en notis när du kan hämta det du beställt i telefonen.