Vi bestämde redan när vi bokade in resan till Branäs att skidskola för barnen var något som skulle passa barnen här. Dels så är det helt annat att lära sig av nån annan, precis som i skolan, där det inte är föräldrar som pushar, och dessutom är personalen som jobbar i backarna både super kunniga på och med skidor och inte minst vana vid att hantera barn, så att boka in barnen i skidskola känns verkligen värt. Eftersom killarna inte har några förkunskaper har vi valt den enklaste skidskolan där inte förkunskaper behövs, så de går nivå 1z för att ge dem bästa förutsättningarna och grunderna, men skidanläggningen erbjuder skidskola i flera steg så klarar de dessa och tycker att det är kul så skall de absolut få gå till nästa steg nästa gång vi kommer upp.

Logan i skidskola dag 1

Första skidskolepasset började för Logan tidigt på morgonen första dagen här, perfekt start. Det var många barn grupper samtidigt men ca 6 barn i varje grupp så lagom för att hinna hålla ihop dem och de samlades först och hälsade på varandra i toppen av barn backen, för att sedan ge sig ner för första gången. Vi föräldrar fick lämna och hålla oss på avstånd vilket kändes lite svårt när det verkligen är första gången på skidor, men man kunde se på håll hur de klarad sig så bra med sin grupp. Vår stora lilla kille.

Upp i knappliften för  första gången och han klarade det

 

Efter skidskolan blev det såklart varm dryck i backen.

Det finns även skidlekis för små barn vilket jag tror hade varit något för Logan om vi åkt upp förra gången, ännu mer lek av det, men samtidigt så klarade han sitt första pass riktigt bra. Han tog sig upp med knapplift och sen ner för backen behjälpligt ett par gånger och tyckte det var kul. precis det var målet för honom med skidskolan

På eftermiddagen var det dags för storebror att gå i skidskola och detta blev i Branäs byn, så vi tog bilen dit tillsammans och letade rätt på skidskolan där. Vi trivs riktigt bra uppe på berget men det var kul att se byn också och Lex var lyrisk över att få gå på skidskola efter att sett alla i skolan på morgonen.

Första gången på skidskola och nån längtade bara upp i backen

Skidskolan för 7-10 åringar så lämnar man barnen själva, det är enda kravet som är att de skall gå att lämna och sen hänger de ihop med sin skidlärare under 75 minuter. Tillbaka fick vi en helt lyrisk kille som älskar att åka skidor nu, han hade fått lära sig att åka, stanna, svänga och i morgon väntade utmaningar som han redan ser fram emot.

Lyckan att klara av dagens pass

Är man inte själv skidvan och inte heller barnen så tycker jag verkligen att det är värt att satsa på en kurs, här har vi verkligen bevis på det och inte bara har han lärt sig massor putan tycker det är så roligt och vill åka mer och mer, precis så skall det vara.

Man skulle kunna tro att barnen fått nog av skidåkning men nej vi fortsatte åka hela dagen även efter skidskolorna, tills att liftarna stängde.

Åka tillsammans är kul