För oss som barnfamilj är det viktigt att allt funkar smidigt och bra med barnen, och här på Soltorget är det verkligen genomtänkt in i minsta detalj. Att skidutrustningen finns i garaget under huset där man bor (om man inte bor i stuga förstås) och att man från det går direkt ut i barnbackarna är helt klart det bästa av allt. Närheten till barnbackar och barn liftar för nybörjare är absolut det bästa av allt, vilket också ger barnen att lätt klara sig själva så snart utrustningen är på.

Här i Branäs finns det massa roliga aktiviteter för barnen och lite beroende på vad man gillar och som passa för övrigt så är här några favoriter.

Barnbackarna

De enklaste backarna med roliga figurer att åka slalom kring. Perfekt för nybörjare.

Till höger Soltorget lägenheter, till vänster knapplift och barnbackar

Utanför finns också en rullbandslift och en backe med roliga figurer att åka bland

Barnens afterski

Två dagar i veckan, tisdagar och fredagar så har Soltorget barn afterski ute på scenen tillsammans med Björnbusarna. Perfekt när barnen inte orkar åka mer och redan är kittade för en stunds ute lek. Barnen får dansa loss och sjunga med björnbusen och björnbusan i snön, väldigt uppskattat av både stora och små.

Med dans på scenen och massa härlig musik hänger alla barn med

Dans med BJÖRNBUSARNA

Lekrum

Både i caféet på Soltorget och i Ladan finns det möjlighet till lek och spel för barnen, killarna älskar det. På samtliga lwkhörnlr har man nämligen installerat Nintendo switch, så inte helt oväntat så vill de så klart gärna äta ute så de kan gå till lekrummet. Men riktigt bra, det finns gott om leksaker och många spela att välja på och barnen får lite annan lek för en stund än i backarna.

Nintendo för de lite större och massa leksaker för de mindre

BJÖRNBUSARNA i backen

Detta måste vara en av de absoluta höjdpunkterna på dagen när björnbusarna kommer på besök, vi har träffat på dem flera gånger här och barnen tycker det är så kul att få hälsa, krama och ge dem high five. De kommer flera gånger om dagen och budar med barnen så ingen fara om man skulle missa dem eller just då inte våga kramas.

Kramas med björnbusen och björnbusan är lycka

Snowracer race 
På kvällarna efter att alla liftar har stängt så drar dessutom ett härligt race igång 19.00 varje kväll förutom bytes dagar, och då kan barnen låna snowracers och träffa nya kompisar i backen som de kan tävla mer för backen med. Upp igen åker man sen med knapplift, lite klurigt men barnen får snabbt in rytmen, och jag vet inte om barnen eller föräldrarna har roligast.

Backen full med barn och snowracers och massa musik

 

Snowracer race med coola Stiga racers

Det finns även en Björnbusecup två dagar i veckan där barnen får testa sin talang som sker nere i Lo backen och roligaste i backarna för barnen måste vara Nintendo land/backen men det har vi inte hunnit testa denna gång och dessutom är barnen helt nybörjare och precis lärt sig åka men är absolut en anledning att komma tillbaka.