Vi njuter till hundra procent här på Branäs berget både vuxna och barn från morgon till kväll och har nästan svårt att hinna med allt vi vill göra. Skidåkningen är helt perfekt, här finns backar för alla stora som små och mycket att välja emellan och förutom backarna massa andra roliga aktiviteter som hålls under dagar och kvällar. Här har det varit allt från barnens afterski, snowraceråk till lek i restaurangerna som alla erbjuder nån form av lekrum vilket är perfekt. Soltorget som vi bor på känns verkligen perfekt för oss, huset ligger verkligen mitt i backen, parkering under huset och närheten till både livs, matställen och inte minst då barnbackarna. Det är genomtänkt in i minsta detalj, skidor framkörda, digitalt beställda och även in och ut checkning digitalt, trots det känns det som man alltid har närheten till support.

Med Soltorget och solen i ryggen, denna plats är underbar

Utanför lägenheterna vi bor i har Logan gått i sin grupp på skidskolan, och testat att klara av de minsta backarna. Att lämna honom och låta honom hänga med sin grupp har nog varit det svåraste som förälder men han har klarat det så bra, över förväntan. Dessutom är lärarna här grymma på att hantera barnen och valla in dem ihop, och dessutom är det många grupper och lärare ute samtidigt som stöttar upp vid behov.

Logans tiger grupp

En liten tiger

Eftersom det var barnens sista gång idag hade det förberetts överraskning och skattjakt, hur roligt tyckte de inte det var då. Barnen fick leta i snön efter små pins som man gömt, som en liten belöning för allt hårt arbete de gjort i backarna. Den kommer att vara så viktig för honom att ha med sig hem, så stolt.

Alla barn fick en pin, så betydelsefullt med en liten ”medalj” för avklarad skola

 

 

 

Under tiden som skidskolan för Lex pågick passade jag på att bara njuta av lugnet, jag vet att jHan klara sig så bra i backarna, långt mycket bättre än mig dessutom och passade därför på att ta en lång avkopplande stund med en varm god kopp, så välbehövligt. Även om jag åkt mindre än resten av familjen så har jag sprungit runt i backarna och träningsvärken har smugit sig på här och för.

Varm choklad och backarna som utsikt

Lex har idag på sin sista skidskola åkt gondolen och fått åka blå backe, ”bredvid Mario backen” – mamma och det var stort (nästa gång skall han få åka den) så vi hade en kille som var helt i extas här efter det, och eftersom vi gått på skola nere i byn och åkt bil dit så ville han åka upp igen med stora syster och åka ner igen fast mot Soltorget, vem kan inte motstå det. Man får inte glömma att han började åka för bara 3 dagar sedan Jag körde runt och upp på berget vilket är en riktigt fin tur i sig, och för den nyfikna så kan jag meddela att det tar längre tid med bilen, Lex var så glad att de vann.

Härliga underbara åk i varenda backe

Barnbackarna är mysiga men nu har vi en kille som bara vill upp på toppen.

Det fick bli middag ute idag, ja lunch med för den delen, och precis som med allt annat är det mycket digitalt, så smidigt att beställa och betala direkt i appen, känns modernt och praktiskt, och i dessa tider som varit helt klart viktigt för minskad spridning. Här finns tillgång till pizzeria, resturang, super mysig bar, café och inte minst livs för shopping och för den som hellre vill laga mat välutrustade kök, något som passar alla helt enkelt.

Pizza på Loftet, en perfekt avslutning på kvällen

Pizza och lek i lekrummet var toppen ikväll

Branäs på kvällen är väldigt vackert, upplyst kring torget och Ladan och sen ligger mörkret som ett vackert täcke. Här finns så mycket ro för själen.

Ladan som ligger i slutet av backen och bara stenkast från torget