Vyn från vårt sovrumsfönster – magiskt på alla sätt. 

Inte mycket slår dessa vyer att vakna upp till, det hade möjligen varit de vackra soluppgångarna vi haft här tidigare men eftersom det snöat två dagar här så möts vi istället av helt magiskt vackra vita landskap med snö på tråden, ny skottade vägar och snö som dalar ner. Det är fantastisk det med, att i mars bjudas på massa snö och för oss som kommer från Göteborg där våren nu kikar fram är det verkligen miljöombyte, sist vi fick snö stannade det bara några få dagar. Att bo mitt i backen och ha detta som utsikt från sovrumsfönstret och ha backarna på andra sidan av huset.

En dag med snö, det skulle regnat men kom istället i form av snö – det tackar vi för. 

Skidåkningen går framåt här, det är så roligt att barnen trivs som bara den. De hinner göra av med mycket energi och lite träningsvärk har nog både vi och barnen vid det här laget men det ingår väl. Barnen har fått gott om träning och aktivitet i alla fall, och massor och massor av frisk luft, det gör dem gott. Vi har varit ute så mycket i backarna och åkt tillsammans, en väldigt rolig aktivitet vi kan göra tillsammans. Jag är dessutom urkass på att åka skidor, åker vi upp igen (vilket är väldigt stor chans) så skall jag definitivt överväga skidskola till mig med, för nu är båda barnen mycket bättre än mig.

Kompisarna som vi träffat här uppe, en amerikansk familj – där går hela familjen i skidskola i princip då de bott i Florida och detta vart första riktiga skidbackarna någonsin för dem. Men jag har vågat mer än förra året, och vi har åkt tillsammans och upplevt fjällen och det är det viktigaste. Och på tal om att träffa människor – här är så mycket barnfamiljer – vilket man förstår då Branäs sen många år tillbaka är utsedda till barnvänligaste orten, så barnen har träffat många nya kompisar på plats både i sina skidgrupper och i backarna.

Tid bara för stora killen i backarna – det snöade ordentligt men var ändå perfekt. 

Då Lex flyttade till en annan grupp/nivå för dags två på skidskolan så fanns det inte tid för båda barnen samtidigt – så vi lämnade Logan för en tur med sin skidskola i de mindre backarna denna dag. Det är så smidigt att barnbackarna ligger just i anslutning till Soltorget, att det bara är backen ner (precis utanför huset i minsta backen har de skidlekis) så för barnen är det att hoppa på skidorna och sticka iväg till samlingen på skidskolan. Lex tyckte det var perfekt att han fick en annan tid dessutom, därmed fick han ju egentid bara med oss i 1,5 timma – för att åka lite svårare backar och bara få ha oss för en stund. Efter vi åkt ihop stack han och pappa åkte upp i Mario backen, nästan ett måste om man besöker Branäs skidort och har barn som gillar spel/mario bros.

Logan andra dagen på skidskolan, tur de har västar så de kan hålla ihop respektive gäng då det är många grupper samtidigt. 

Logan var så glad när vi kom tillbaka, det hade gått jättebra på skidlektionen och alla barn hade fått var sitt märke att de klarat av skidskolan. Även hans var nog kanske aningen för lätt, men jag tror det var bra för honom denna gången, men till nästa gång så skall ha definitivt få testa att gå i en högre. Han vågar numera dessutom ge sig ut i de ännu större backarna och åker som en galning ner (tur jag inte ser det annars) men han är väldigt snäll – såg att han hjälpte en kompis i gruppen som ramlade flera gånger när jag kikade på. Så han kan även stanna och hjälpa till, det värmer i hjärtat.

Lex på väg ut med sitt nya gäng – till de svårare backarna – precis avd han behövde. 

Den lyckan när han kom tillbaka – märktes att han var fylld med ny energi trots 1,5 timma nästan i backen. 

Alla barnen får en medalj för att ha klarat kursen de går, lyckliga kids. 

Lex begav sig ut på sin skidskola efter lunch och det var en betydligt mer taggad kille efter dagens åkning, snabbare backar, mer utmaningar och en givande tur för honom, det gjorde gott. Tycker som sagt att det är väldigt duktiga lärare som ser till varje individ, här har man tänkt till och det gör att man såklart väljer gå skidskola fler gånger. Vi kommer garanterat boka in barnen igen nästa gång utan tvekan. De större barnen hade fått uppdrag i backen av skidläraren och belåningen var även märken för dem efter avklarad kurs.

Barnen hittade nya kompisar när vi kom hit – och har pratat engelska hela helgen. 

För oss blev det sen middag i ladan, himla trevligt ställe och vi hängde oplanerat med familjen vi lärde känna ett par dagar tidigare, barnen tyckte det var perfekt efter många timmar i backen – så de passade på att spela Nintendo som finns i lekrummet tillsammans – och sen avslutades kvällen – tror det eller ej – med ytterligare 1.5 timma i backarna innan de stängde. Lagom mycket vila uppenbarligen för de hade mer energi att ge. Bara att de vill ut igen efter 5-6 timmar avverkade i backarna redan för att spendera 1-2 timmar till – det är verkligen bästa tänkbara betyg från barnen.