Reseinspiration
Till startsidan

Tack Branäs för denna gång🤍

Så var det vår sista dag här i Branäs för denna gång, men det hindrade inte oss från att hinna med några timmars skidåkning innan det var dags för oss att packa in oss i bilen och åka hemåt.

Vi har verkligen haft otroligt härliga dagar och vädret med oss under hela vår vistelse här med sol och några minusgrader varje dag. Helt underbart, och det finns absolut ingenting att klaga på mer än att dagarna har gått alldeles för fort hihi och att killarna gärna hade stannat ett par dagar till. Vilket är ett väldigt gott betyg om ni frågar mig 🙂

Så tack Branäs för några fantastiska dagar med sol, härlig skidåkning, god mat, mysiga fikapauser, grym service och framförallt kvalitetstid tillsammans som familj på bästa tänkbara vis⛷🎿☀️

Tack Branäs för denna gång och på återseende🤍

Tummen upp!

Den varma saften fick tummen upp av Enzo 🙂

Det är så mysigt att det finns småhus med varm saft lite här och var som barnen kan ta av när dem blir sugna, eller bara vill värma sig med något varmt i magen.

Vi har varit ute sen backarna öppnade, men just nu är vi inne och äter lite lunch innan vi strax ska ge oss ut igen. Vädret är verkligen helt perfekt och solen värmer faktiskt lite skönt mot kinden om man sitter i lä.

Kanonväder och härlig skidåkning

Att få vakna upp och dricka sitt morgonkaffe till denna vy och klarblå himmel går inte att klaga på.

Efter en stadig frukost så var vi redo för att ge oss ut. Enzo skulle få testa på skidlekis idag och det var samling precis utanför oss klockan 09:15.


Här står han och väntar ivrigt på att få testa skidlekis, men tålamodet tog slut innan dem ens hade satt igång. Men imorgon är en ny dag så får vi se då om tålamodet är med honom hihi.

Så istället för skidskolan som var tänkt från början så tog vi liften direkt till Nintendoland (en favoritbacke som har super mario figurer längs med i backen). Så härlig och lekfull backe som hela familjen verkligen gillar.


Och självklart så har vi hunnit med både en och två fikapauser. Viktigt att fylla på med energi 🙂 Det sista den här lilla killen lärde sig innan vi avslutade skidåkningen för dagen, var att kunna åka knappliften helt själv. Så himla duktig!

På kvällskvisten blev det ett besök på Ladans restaurang för att äta middag, och nu ligger vi här i soffan helt utslagna efter en intensiv men underbar dag med härlig skidåkning.

Nu är vi äntligen här!

Nu är vi äntligen här och bilresan hit gick verkligen hur bra som helst. Ett stopp för att äta middag och handla med oss lite mat, och några timmar senare var vi på plats.

När vi kom fram så körde vi ner och parkerade bilen i garaget som tillhör Soltorget där vi ska bo under vår vistelse här. Incheckningen var verkligen så himla smidig, då både nycklarna och liftkorten fanns i uppgången vid hissen som leder oss upp till våningen där vi bor.

Ett extra stort plus som vi verkligen uppskattar är att utrustningen är utkörd till boendet. Och att vi har närhet till precis allt som man kan önska sig, helt perfekt för oss barnfamiljer med andra ord. Och vet ni – detta blir faktiskt vår fjärde gång som vi besöker Branäs, och det säger nog allt om hur nöjda vi är.


Vi hade egentligen bestämt oss för att åka tidigt på torsdagsmorgonen men istället så ändrade vi oss och bokade en till natt. Så vi kom fram sent igår kväll och fick vakna upp här i Branäs till strålande sol och några minusgrader.

Vi åt frukost och gjorde oss klara.. 
Redo för att ge oss ut i backarna.

Vi har verkligen tagit tillvara på det fina vädret och åkt skidor i princip hela dagen, helt underbart!


Vi avslutade en fantastisk dag med att beställa pizza till rummet, så nu är vi mätta och belåtna och ska spela lite spel innan sängen väntar.