Reseinspiration
Till startsidan

Hejdå från Göteborgsgänget!

Idag är vår sista dag här i Branäs vi vaknade vi upp till strålande sol och minus 10 grader. Det blev ett enkelt beslut att stanna kvar två timmar för några sista åk i backarna. Två körde längd och två körde utför, här kommer nu en bildkavalkad.

 

Efter våra dagar här är vi väldigt positivt överraskade av Branäs. Härliga långa åk, smidig in- och utcheckning och superfint boende. Tack för en fantastisk långhelg Branäs och på återseende!

//Göteborgsgänget

Vinterland

Vi startade återigen dagen med ett pass i längsskidspåret – 7,5 km. Förhållandena var perfekta, vindstilla och minus två grader vilket gav snabba och välpreparerade spår.

Så fort vi kom tillbaka började det snöa, vilket har pågått mest hela dagen. Så att klaga på brist på snö är inget vi kan göra i detta fina vinterland!

På eftermiddagen blev det utförsåkning i det nyfallna pudret. Benen är möra från igår och morgonens längdpass men som tur är hinner man ta paus i både Toppstugan och Ski Lodgen då backarna har öppet till 19.

Efter en heldag i snön är det viktigt att stretcha och tanka på med ny energi, helst nästan samtidigt;). Idag var det fish tacos på menyn vilket vi enkelt slängde ihop i det välutrustade köket i vår lägenhet på soltorget.

Trevlig kväll önskar Göteborgsgänget!

Powder session

Nu sitter vi här efter en underbar dag i både längdspåren och backarna och funderar på vad vi ska skriva, men vi tar det från frukost. Vi började dagen med att åka några varv på det fina längdåkningsområdet där det fanns både långa och korta spår. En i sällskapet hade aldrig åkt längd innan så vi startade lite försiktigt med att köra 2.5 km x 2. Som ni ser är det svårare än det ser ut;)

Det som slår oss efter att bara varit här i ca ett dygn är att allt är så genomtänkt, man bara tar hissen ner och hämtar sina skidor i ett torrt garage och går över vägen så är man på längdarenan, helt oslagbart enligt oss. Efter längdpasset går man upp och tar en snabb kopp kaffe, sedan byter man fort över till alpinutrustning i garaget och är i backen innan man vet ordet av.

Vi hade turen med att få lite snöfall igår och detta ledde till att vi faktiskt kunde leka lite i orörd terräng. Det finns några otroligt bra bevarade hemligheter i backarna om bara letar lite. Backarna här i Branäs är så mycket bättre än vi någonsin hade föreställt oss. Afterski har vi inte kört fullt ut än, vi provsmakade endast några öl men det vi upplevde var en underbar stämning med dansande tåg och bra livemusik. Vi ser redan fram emot imorgon där vi kanske kan hitta lite mera gömmor..

Väl mött,

Göteborgsgänget

 

 

Äntligen framme i Branäs

Vi kom fram till soltorget i Branäs kl. 16. Incheckningen gick supersmidigt – det var bara att hämta ett kuvert i trapphuset med både liftkort och nycklar. Det sparade så mycket tid att vi hann testa backarna redan ikväll vilket vi inte hade räknat med. Trots lite grått väder fick vi en väldigt positiv bild och ser fram emot att upptäcka alla backarna imorgon i dagsljus!

Efter några härliga åk gick vi hem och spelade tärning, åt chips och drack GT´s. Nu har vi sjunkit ner i soffan efter en god middag. Äntligen har vår minisemester startat här i Branäs!