Nu sitter vi här efter en underbar dag i både längdspåren och backarna och funderar på vad vi ska skriva, men vi tar det från frukost. Vi började dagen med att åka några varv på det fina längdåkningsområdet där det fanns både långa och korta spår. En i sällskapet hade aldrig åkt längd innan så vi startade lite försiktigt med att köra 2.5 km x 2. Som ni ser är det svårare än det ser ut;)

Det som slår oss efter att bara varit här i ca ett dygn är att allt är så genomtänkt, man bara tar hissen ner och hämtar sina skidor i ett torrt garage och går över vägen så är man på längdarenan, helt oslagbart enligt oss. Efter längdpasset går man upp och tar en snabb kopp kaffe, sedan byter man fort över till alpinutrustning i garaget och är i backen innan man vet ordet av.

Vi hade turen med att få lite snöfall igår och detta ledde till att vi faktiskt kunde leka lite i orörd terräng. Det finns några otroligt bra bevarade hemligheter i backarna om bara letar lite. Backarna här i Branäs är så mycket bättre än vi någonsin hade föreställt oss. Afterski har vi inte kört fullt ut än, vi provsmakade endast några öl men det vi upplevde var en underbar stämning med dansande tåg och bra livemusik. Vi ser redan fram emot imorgon där vi kanske kan hitta lite mera gömmor..

Väl mött,

Göteborgsgänget