Reseinspiration
Till startsidan

Hem Ljuva Hem

Nu är vi hemma i Göteborg igen! Sista dagen i backen är alltid lite vemodig. Man vill hem men samtidigt stanna och åka skidor i flera veckor till.

Det var fjärde gången vi var i Branäs och vi kommer igen. Vi älskar enkelheten med Branäs, att skidor, liftkort och annan utrustning redan står redo när vi kommer fram, vi gillar att man kan grilla sin lunch i stort sett när som helst på dagen, att det finns sängkläder, handdukar och annat på rummet så vi slipper packa oändligt med grejer. Vi gillar också att kunna knäppa på sig skidorna precis utanför dörren och i princip stå i backen 10 meter därifrån.

Något annat vi uppskattar som varit de två senaste gångerna vi varit i Branäs är att man beställer all mat, fika, dryck i en app för att sedan bara hämta det på disken. På sätt slipper man köa och man kan redan innan man kommer till restaurangen beställa det man ska ha. Väldigt smidigt för oss bekväma 🙂

Nu är vi möra i kroppen och redo för skola och jobb igen. Stort tack för vår vistelse hos er i år igen. Vi ses snart!

Kramar familjen Höyer 

Påskharar & Mariokrasch

Först och främst vill vi säga GLAD PÅSK 🐣

Vi vaknade upp och hörde massor av glada skratt imorse, tittade ut och gissa vad vi såg där? Största påskägget vi någonsin sett! Gjort av snö. Det stod många glada barn och målade hela ägget med massor av olika färger. Någon skrev sitt namn, någon ritade en kyckling och hjärtan gjordes det i massor 💛

Här har vi näst intill varit ute och åkt skidor hela dagen. Med bara pauser för mat & fika. Detta livet passar oss så himla bra. Hålla igång hela dagarna för att sedan varva ned med film och mys i lägenheten.

Julia ville gärna testa åka igenom den tunnel som finns i Mariobacken idag. Tilläggas ska att hon är cirka 179cm lång. Man kan säga att hon kraschade in i den istället och åkte ex antal meter med den på axlarna innan hon kunde stanna haha! Hon slog sig inte och allt gick bra. De andra tjejerna höll på att kissa ner sig av skratt! Härligt att de har barnasinnet kvar.

Jag och Siri har också åkt Mariobanan och de andra backarna runt omkring där idag. Då hör det till att man tar sittliften. Jag vänjer mig aldrig vid varken sittlift eller gondol. Jag klarar alla höga backar men då är jag liksom på marken. När jag hänger och dinglar med benen eller åker gondolen där man är i luften blir jag så otroligt höjdrädd😆 Jag åker ändå såklart men det känns lika nervöst varje gång.

Ikväll har påskharen varit på besök i vår lägenhet här. Haren hade inte bara ägg till ungdomarna utan även en present till mig. Och nu ligger vi utslagna allihop och kollar film. Tar inte många minuter innan några av oss somnar för natten😄

Hoppas ni haft en fin afton. Imorgon är det påskdagen och massor av skidåkning väntar.

Trevlig kväll 🐣

 

Korvgrillning, våfflor & strålande sol

Oj oj oj vilken härlig dag vi haft! Vi vaknade till strålande sol, mycket energi & en väldans massa pepp på att utforska berget.

Väckte alla tjejerna med frukost. Tonåringar sover lite längre än vad jag gör, hehe

Till slut kom vi ut..

Mira, Heidi, Laleh & Julia drog på eget håll och åkte Nintendo världen, gondolen och de röda backarna på andra sidan. Jag & Siri hade en lugn & härlig start med våfflor och mys uppe i toppstugan innan vi drog igång åkandet.
Mina pjäxor var lite för breda så jag åkte och bytte ut de till ett par mindre på uthyrningen. Så otroligt snabb & bra service!

Sen blev det grillning till lunch. Så himla härligt att stå och prata lite med andra vuxna😄 Alla blir så glada & energiska av solen. Att ha möjligheten att grilla precis utanför lägenheten är perfekt!

Eftermiddagen & kvällen spenderades i backen och ännu mer våfflor & fika i toppstugan så nu ligger alla utslagna på rummet och kollar en film. Så rymliga rum här så vi slipper verkligen att gå på varandra.

Imorgon ska jag starta dagen med en löprunda. För vacker natur runt omkring för att låta bli☺️

Ha en trevlig kväll så ses vi imorgon☀️

Abow vi är framme!

Vi är framme! Och har dessutom redan hunnit hämta ut våra skidor som vi förbokat såklart, åka ett par åk i backarna, installerat oss i vår lägenhet på Soltorget och även hunnit handla och nu precis påbörjat kvällens middag. Tjihoo!

Vilka är vi tro? Jag heter Sofie Izard Höyer är 39år och har åkt hit med ett helt gäng ungdomar. Otroligt roligt om ni frågar mig! Mina två döttrar Mira 16år & Siri 13år samt Miras tre vänner Laleh, Julia och Heidi som är lika gamla (läs unga) som Mira. Använder jag ord som abow, keff eller andra märkliga ord i slutet av veckan så förstår ni varför 😉

Vi bor på Soltorget, där vi även bodde förra året och trivdes kanonbra. Här uppe på höjden finns allt man behöver, butik, café, restaurang och just nu även massor av sol☀️

Nu står ungdomarna och lagar middag och jag har intagit soffan en stund. Lyxigt!

Imorgon ska vi hänga i backarna hela dagen.. och ni ska få hänga med 🙌🏼

Ha en trevlig kväll så ses vi snart igen !

 

Från vår lägenhet! Längtar tills vi vaknar imorgon bitti☀️

Då ska jag och fem ungdomar roa oss i backarna i fem dagar! Wish med luck😆

Skulle mycket väl kunna bli en löprunda under vistelsen. Framförallt när man ser denna utsikten. Vi mötte några snabba löpare när vi var på väg upp mot Soltorget. Starkt jobbat!

Första åket blev här idag! Sån lycka i kroppen när man är påväg upp med liften. Känner ni igen känslan?

6 pers kommer upp på berget.. vilken backe tar vi ner? 🤪 Vi åkte åt olika håll kan man säga, haha!

Här sitter jag bakom kameran och dricker kaffe på caféet ☕️ Tjejerna hade varit i gondolen och sittliften och härjat. Här har vi Mira & Laleh.

Gondolen som sagt! Glada tjejer😍 Här har vi Laleh & Julia.

Här har vi Heidi☀️