Reseinspiration
Till startsidan

Ett tårfyllt hejdå!

Hej på er och tack till alla er som läst här inne på Branäs-bloggen! Även tack till Branäs för denna magiska resa med min familj!

Nu är vi hemma i Örebro igen och en vlogg från resan finns ute på vår Youtube kanal om någon är sugen på att se mer detaljerat från backar, rummen, safthus, skidor och upplevelserna vi haft!

Klicka här för att komma till videon! 

 

Kommer även lite bilder från min och sambons mysiga stund i toppstugan!

 

I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina favoritbilder från resan, eller snarare det som gett mest skratt! Nu kör vi! 

Min dotter tyckte att hon och min sambo skulle byta plats, hon skulle sova med mamma! Här har vi då min sambo i Tindras säng! Här pekar Tindra att han ska sova i hennes säng. Hon ångrade sig när han sa att han isf får henens välling och napp! 

När Tindra sminkade sig som mamma innan vi skulle ner och äta finmiddag på min 22 årsdag. 

Min lilla dotter som skulle ha hjälmen på sig dygnet runt! Menar det verkligen! Hon älskade hjälmen, haha!

Mitt födelsedagsfika med äggkoppar som muggar, kreativt! 

När morfar gjorde en Stig Helmer!

Lunch i toppstugan!  En puss i toppstugan!

Magisk utsikt från topp-stugan!  Tindras favorit var att träffa björnbusarna! 

Hela gänget minus min mormor som inte åkte skidor, hon tog bilden!

Puss och kram från vår familj!

22 års dag i Branäs

Hej igen på er!

Igår fyllde denna mamman 22 år i Branäs! Himla kul ställe att fira sin födelsedag på, hehe.

Blev gratulerad på morgonen och alla sjöng för mig! På lunchen drack vi lite alkoholfri champagne, fikade och drack glögg ur äggkopparna som fanns i stugan!

Sedan blev det skidåkning och mys hela dagen! Jag var mest med Tindra igår, var så slut i kroppen hehe. Men man blir slut av at åka med henne med! Vi skålade in min födelsedag med varmsaft ute i backen, så himla härlig dag!

Tindra fick träffa björnbusarna som hon tycker är så himla häftiga! Sedan tog jag, brorsan, hans tjej och min sambo en sväng till after-ski:n här nere i byn! Super härligt! Blev en kall isdrink utan alkohol för mig och bebben i magen! En kul grej var att jag kände första rörelsen från bebisen i magen igår med, på min 22 års dag! Han eller hon ville också vara med och fira, hehe!

Idag är det söndag och vi ska åka hemåt, imorgon får vi veta kön på bebisen så är ni nyfikna på oss och vårt liv kan ni fortsätta följa oss på Instagram på @tiingelinn eller bloggen www.tiingelinn.se!

Tindra testade även sina längdskidor igår hon fick av sin morfar i julklapp! VI har inte haft snö hemma på hela vintern så var jättekul att vi hade med dem så hon fick åka!

Sita vi gjorde igår var att besöka ” Ladan” en restaurang här precis är vi bodde, var även där vi var på after-ski! Sååå otroligt god mat, jag fick en flagga vid bordet och Tindra fick kritor så hon kunde måla björnbusarna medan vi väntade på maten!

Efter maten skulle jag få göra en egen födelsedagstårta, hade fattat lite fel trodde det var en stor tårta för hela familjen men var ett mini kit så det fick Tindra. Hon var sååå nöjd när hon fick göra sin egen tårta! Det fanns på menyn så alla kunde beställa det, himla kul och barnvänligt!

 

En tjej som vill ha hjälmen dygnet runt! Även i sängen!

Fick träffa idolen! 

Slalom med bonuspappa!

Födelsedagsfika i lägenheten!  22 årig mamma med sin sambo!  After-ski!  Nöjd tjej som får rita på restaurangen!

Saft med mamma!

Sagostund runt lunch! matchande underställ!  Tråt makar kit till Tindra!  Nöjd tjej på sina längdskidor! Morfar, brorsan och min sambo!

Puss och kram !

Kvällsåkning och afterski ,2 åringar kan visst åka slalom!

Hej på er igen!

Här kommer en uppdatering på kvällskvisten! Imorgon fyller denna unga mamma 22 år! Spännande! Firade min födelsedag i fällen när jag fylle 8 år, hehe.

Idag vaknade vi av att min lilla dotter tände lampan och sa ” dags att vakna mamma och Gabbe” hon nådde lampknappen i sin lilla säng, haha! Busfrö är vad min tjej är! Sedan åt vi frukost här i lägenheten vi bor i och efter det satte hon på sig hjälmen och sprang runt och hoppade och tjatade om att åka siiiidooor som hon säger! Hon älskar detta, så himla kul! Berättar för allt och alla att hon har en röd hjälm som man måste ha när man åker skidor, speciella skidskor och orangea skidor.

Tindra älskar verkligen att åka! Till alla som undrar om man kan ha kul som 2 åring i slalom backen, det kan man! Min dotter rälskar detta!

Idag kom min lillebror Anton och hans flickvän Matilda upp! Matilda är en snowboard åkare och brorsan hyrde snowboard här så han har övat på det men även åkt skidor med oss!

Tindra har åkt massor nere i en av de alla barnbackarna, druckit varma saften hon älskar och varit så nöjd! Vi andra har även åkt uppe i stora backarna! Så himla fin utsikt i långbacken ner till gondolen, wow! Blir tårfylld för det är så vackert!

Jag och sambon tog ett kvällsåk med, så fint med utsikten och alla lampor som lös! Mario backen var så häftig med olika färger i hela backen!

På kvällen så fick Tindra gå på barnens after ski, hon älskade att se björnarna, hehe! En riktig höjdpunkt på resan för henne! De dansade och hon stod och dansade med lite och gav applåd efter varje låt de dansat till. Efter det tog vi vuxna lite afterski i ” Ladan” otroligt fint här! Varmchoklad var jättegott tyckte jag! Tindra åt muffins och drack ekologisk hallonfestis! Hon själv säger ” ekologisk” så himla gulligt, haha!

Uppe i lägenheten har Tindra dansat och varit helt galen, vi har tittat på Talang allihopa och druckit lite glögg faktiskt. Beställde även pizza från ladans pizzeria! Otroligt god! Jag som är gravid åt vesuvio men min sambo åt en Såå god med chevre ost, pinjenötter, Parma skinka, honung och ruccola, mums! Min mamma tog en med renkött, häftigt det med!

Sedan har Tindra vägrat att ta av sig hjälmen och även tvingat på sin mormor och Matilda hjälm när de satt och ritade i målarboken, gullunge!

 

En lyckad dag! Nu ska jag sussa och imorgon väntar vår sista dag i skidbacken och min 22:a födelsedag!

Bandet är kul! 

Saft är gott!

Såå fint väder idag med sol! och lika fin solnedgång !   Barnens afterski vid berget!

Björnbusarna!   After ski i ladan! 

Teeeesta denna! Galenpanna som tvingar alla att ha hjälmen inne!

kvällsåk i Mario backen!

Avslutar dagen med pizza!

Puss och kram !

Första dagen för familjen Andersson, Malm, Hassel, Carlson i Branäs !

 

Hej på er alla Branäs följare!

Linn Andersson heter jag, är än så länge 21 år gammal och mamma till min dotter Tindra som är 2,5 år gammal! Vi medverkade för 2 år sedan i TV3, s serie unga mammor! Jag jobbar nu som influenser och har gjort sedan min Tindra föddes!

Nu är vi på semester här i Branäs! Det är jag, min dotter Tindra, min sambo Gabriel som jag just nu väntar mitt andra barn ihop med, min mamma, min mormor och min morfar! Idag kommer även min bror Anton och hans tjej Matilda upp! Riktigt duktiga och erfarna skid och snowboard åkare!

Vi kom upp hit i onsdags! Min mamma, mormor och morfar åkte första bilen och hade Tindra med sig! De berättade att incheckningen var otroligt smidig! Fanns kuvert på plats med nyckelkort, var bara att åka in i garaget och sedan upp i lägenheten. Så smidigt och boendet är så bra! Vi har utsikt mot barnbacken så min dotter Tindra står och tittar ut hela tiden när vi är här uppe! Har blivit kladd på ena rutan där hon står och drömmer sig bort!

Igår ( Torsdag) så åkte vi första dagen! Var otroligt kul! Jag tänkte att en 2,5 åring kanske inte skulle kunna åka skidor men det var så himla kul tyckte hon. Hon bara skratta och skratta. Hon älskade att åka på lilla rullbandet upp. Jag och min sambo Gabriel turades om att åka med henne mellan oss.

Vi har hyrt all utrustning här i Branäs och är otroligt nöjda! Bra skidor med bra glid, allt fanns på plats att hämta för oss med! Så inga köer då det var förbokat! Så stod där med våra namn på och pjäxor var inställda med skidorna i rätt vikt osv! Så bra!

Tindra har även åkt massor av pulka som hon älskar! Vi har inte ens med oss barnvagn utan drar pulka överallt! Så himla mysigt! äntligen får vi lite snö! Detta är första gången vi upplever snö i år!

För mig och Gabriel var det första gången vi åkte gondol förresten! Så häftigt! Backarna för oss vuxna är så himla fina! Utsikten var helt magisk och det var så kul med en super Mario backe!

Innan vi ger oss ut i backen idag nu måste jag bara så nämna safthuset med! Vi älskar det, främst Tindra! Det finns ett litet safthus med ekologisk dalarna saft! Så gott! Tindra vill dit hela tiden, lilla sötisen!

Nu ska vi ge oss ut och åka en stund innan vi ska åka med Tindra! Målet idag är att träffa maskotarna med Tindra, hihi! Även ett kvällsåk och kanske after ski, vi får se vad vi hinner med!

Mer från resan hittar ni på min egen blogg :

www.tiingelinn.se

och Instagram @tiingelinn !

En selfie i backen!

Min lilla familj! Tindra, jag och Gabriel!

Tindras favorit, safthuset!

Koncentrerad med tungan utanför munnen! Så nöjd liten tjej!

Pussar hinner man också med! Otroligt romantiskt faktiskt med fina utsikten!

Lilla bebismagen! Är gravid i vecka 16 !

Här har vi min sambo och min morfar som är 76 år och en bra skidåkare!

Här har vi min mamma och Super Mario!

Här har vi Tindra, min mormor, jag och min morfar!

Lite utsikt!

Här går det undan!

Puss och kram på er !