Reseinspiration
Till startsidan
Branäs

Sista dagen & ett redan saknat Branäs!

God kväll på er ♥

Vi är hemma! Fast jag måste ändå säga att jag gärna hade bytt tillbaka regnet som smattrar utanför mot  snö som faller sakta mot himlen. För det var precis så vi lämnade Branäs: med snön fallandes från himlen.

Vi har verkligen haft en helt perfekt vecka. Det har inte funnits något vi saknat eller något vi längtat efter förutom den familj vi hade kvar här i Göteborg. Jag är så glad över att vi fick  möjligheten att åka upp till detta familjeparadis och att tjejerna velat och lärt sig åka så mycket skidor som de gjort de här dagarna. Jag visste att Julia skulle vilja åka och jag förstod att Emilia skulle nöja sig med ett par åk per dag, men jag var mäkta imponerad över hur mycket Elise vill och lärde sig åka under veckan. Hon är den som är mest försiktig och som faktiskt ger upp ganska lätt när hon inte tror att hon kan. Det är just där och då som man måste stå ut med de ilskna blickarna och bara rida igenom den trotsiga vågen, haha. Sen kan hon ju det och då finns det ingen som är stoltare än henne själv ♥

Gårdagen och resan avslutades med ett par åk tillsammans med Thereses tjejer, disco för barnen (där Therese åter igen tagit de fina bilderna! Tack ♥) och sedan packade vi ihop redan igår kväll för att kunna komma hem i okej tid idag. Nu är vi hemma, nästan helt uppackade och snart ska Emilia sova för natten. Imorgon är det tillbaka till vardagen och jag längtar efter att få ta tag i allt som heter jobb att göra. Sen börjar vi längtar igen efter nästa skidresa ♥

Sov gott allihopa!

Kram.

Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs

Branäs

Att lära barn åka skidor.

Hej på er ♥

Äntligen fredag! Hur många har sett fram emot soffan denna fredagskväll? Det spelar ingen roll vad man jobbar med, var man är eller hur fredagen spenderas – fredagar är alltid fredagar och det är någon speciell känsla som infriar sig sista vardagen varje vecka. Håller ni inte med? 

Idag har vi bara en hel dag kvar här i Branäs innan vi åker hem igen. Känns lite vemodigt måste jag säga och det kommer en väldigt hemmakär person. Jag älskar ju att vara hemma! Det som ska blir skönt är att komma hem till matrutiner, för här blir det alldeles för mycket gotta varenda dag, haha.

Denna fredag har vi spenderat i backen som alltid och Elise och Julia var helt otroliga efter att ha tränat under förmiddagen. De åkte till och med juniorbackarna idag, vilket var väldigt kul att se efter bara en vecka! Emilia tycker om att åka skidor, men tycker det räcker med ett par åk varje dag och hinner inte lära sig så mycket innan hon vill ta av sig skidorna. Jag tror hon är i en ålder där hon hellre leker med dockor än sportar och det är inte heller något jag vill tvinga fram. Det kommer när det kommer och jag är säker på att hon kommer åka mer nästa år
Ett tips till er som funderar på det här med att lära barn åka skidor är ha tålamod. Jag ville ge upp igår när det var alldeles för mycket tjat, gnäll och ledsna miner, men idag vände det bara och efter 5 dagar med skidåkning så satt det! Skam den som ger sig! Nästa år planerar vi att åka hit igen och då hoppas jag att det blir som när man lär sig cykla: det går aldrig ur!

Till lunch testade vi restaurang Ladan här bredvid där vi smakade på kummel, gulaschsoppa, pannkakor, ceasarsallad och hamburgare. Det var så gott och ett ställe jag verkligen kan tipsa om eftersom – bortsett från den goda maten – inredningen var fantastisk och sådär alpigt mysig.
När vi kom hem åkte Emilia, Fredrick och jag till ICA för att handla lite mat till våra sista dagar här och nu tar vi kväääääll!

Har ni haft en bra dag?

Kram.

Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs

Björnbusan på besök hos barnen.

Branäs

Våfflor & snabba backar.

God kväll på er ♥

Hoppas ni mår bra! Vi kom bokstavligt talat precis innanför dörren efter en pulkatur efter middagen. Det frös på natten som var och har varit krispiga backar idag vilket gjorde att pulkaåkningen gick lite snabbare än vanligt ikväll, haha. Men tjejerna skrattade och tyckte att det var superskoj som alltid!

Idag har vi njutit av solen här och till lunch passade vi på att testa fiket här. Barnpassningen som jag nämnde igår ligger precis bredvid fiket och det var bara så mysigt. Våfflorna var supergoda och det var glada barn som åt upp dem i ett nafs efter all skidåkning!

På tal om skidåkning. Fredrick – som uppenbarligen är den bättre skidåkaren av oss två, haha – har varit så grym med tjejerna och idag tog han med dem från barnbackarna till juniorbackarna. Han åkte upp och ner med dem flera, flera gånger och de var så duktiga och nöjda efter sina turer när de satte sig på fiket, klara för dagen.

Nu ska vi krypa upp i soffan här i lägenheten och slå på något på tv. Mycket handlar ju om Corona just nu och jag hoppas verkligen att det får avta nu. Det är fruktansvärt vad som pågår just nu och jag hoppas inte att fler ska behöva lida ♥

Hoppas ni mår bra och att ni har ett skönt slut på den här veckan.

Kram.

Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs

Våffellunch! 🙂 

Branäs

Branäs – dag 4.

Hej ♥

Hoppas ni mår kanon!

Vilket väder vi haft idag! Solen har lyst starkt hela dagen och himlen varit klarblå. Fredricks föräldrar kom ju upp igår och var snälla och passade barnen efter lunch så att Fredrick och jag kunde få ett par åk helt själva. Jag har ju egentligen bara åkt skidor en gång tidigare och det var för 6 år sedan, men med de barnvänliga backarna här så hann vi träna lite innan vi åkte upp i de lite större backarna. Det var underbart!

Vi har ju som sagt Fredricks föräldrar på besök, men tjejerna vill så gärna besöka barnpassningen här i huset mitt emot (fråga inte, haha. De gick förbi och tittade in och efter det har de inte släppt detta barnpalats!) så det kanske vi hälsar på imorgon så kan de vara där medan vi tar ett par åk bara vi fyra vuxna.

Nu har vi precis ätit pizza efter pulkaåk och vi har en trött liten sparv här hemma som gärna vill sova snart. Emilia – som alltid sover middag vid lunch i vanliga fall –  har inte alls velat sova på dagarna här. Det finns alldeles för mycket för henne att göra som är så mycket roligare än lite sömn, haha.

Dags att ta kväll och bara vara. Tack för ännu en härlig semesterdag!

Kram.

Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs

Underbar och solig dag med blå himmel!

Branäs

Branäs – gym, pulkabacke & barnens after ski!

God kväll ♥

Imorse vaknade vi till snö här i Branäs! Ja, det var ju snö när vi kom i söndags, men imorse föll det ner stora flingor utanför fönstret. Vi åt frukost, tog på oss kläderna och klampade ut i korridoren mot backen. Idag var det andra dagen (tredje med någon timme på söndagen) och även dagen då alla tre åkte kunde åka ner för backen själva. Jag försökte ställa mig i mitten av backen och tog emot dem när de kom åkande, men det räckte med en gång sen var de redo att åka ner själva.
Julia var den som inte fick nog och hade suktat efter knappliften hela dagen, så när vi andra var nöjda tog Fredrick på sig sina skidor och åkte två åk nerför den ‘guppiga backen’ som Julia kallade det. Hon var så stolt! ♥

Efter skidorna åt vi lite lunch i lägenheten, tog en sväng förbi gymmet, vidare till pulkabacken för ett par åk och sen förbi barnens after ski! Så gulligt att se alla barnen stå och dansa och våra tjejer älskade det! Så idag har de fått träffa Björnbusan och Björnbusen flera gånger under hela dagen – både i backen och på after skin!
Fredricks föräldrar kom upp idag också och det var tre glada barn som verkligen ser fram mot att visa vad de lärt sig under de här dagarna i backen.

Dags för lite mys och sen tar vi kväll!

Kram.

Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs

Perfekt hörna för tjejerna att leka i under tiden Fredrick och jag tränade! 

Branäs

BRANÄS & SOLTORGET – SKIDRESA MED BARN.

Hej på er ♥

Hoppas ni mår kanon! Vi har äntligen kommit till skidparadiset och igår eftermiddag checkade vi in och fick vår lägenhet i Branäs. Och jag säger bara det: den här platsen är magisk.

När vi kom hit igår så var klockan strax efter 15 och vi räknade med att stanna inne resten av kvällen. Det brukar ju ändå ta en stund med incheckning, bära upp saker, få parkering osv, men igår körde in i garaget, tog en plats (älskar när man får välja!), hittade nycklarna i ett av facken innanför trapphusets dörr och sen var det klart. Förstår ni? Sen var det klart. Det var helt magiskt för en barnfamilj där vi räknat med så mycket mer innan vi kunde slå oss till ro.
Vi bar upp vår packning och bestämde oss för att ta ett eftermiddagsåk ändå. Barnbackarna ligger precis här på baksidan av huset där vi bor och skidor + pjäxor + stavar + hjälmar fanns framkörda och lämnade i vårt fack nere i skidrummet. Jag blev nästan galen på hur smart allting var, haha! Så vi åkte ner med hissen, gick genom garaget till skidrummet, tog på oss allting och sen gick vi direkt ut i backarna. Det är precis såhär man vill ha det när man åker iväg med barn! Precis såhär!
Tjejerna var taggade upp över öronen när vi klev ut i backen och de första åken gick kanon. Vi gick hem vid 18 och lagade middag innan det var tre tjejer som mös upp i sina sängar och slog på varsin film.

Det här stället är så härligt och vi kommer trivas så bra den här veckan! Det är dessutom väldigt rent, fräscht och supermodernt varav de två första punkterna är mer än viktiga för mig. Att det är hygieniskt är så himla viktigt och den moderna känslan blir pricken över i:et!

Nu är Fredrick ute och åker längdskidor i spåren här utanför. När han gick ut så gick tjejerna och jag gick ner till mataffären här i bottenvåningen, köpte kakor och har precis myst här hemma. Julias ögon faller ihop när som helst och de andra pysslar med sina tidningar som de fick av mamma och moster innan vi åkte.

Det här livet alltså. Älskar skidsemestrar!

Vi hörs snart igen!

Kram.

Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs BranäsBranäs Branäs Branäs Branäs Branäs

Älskar det här livet och Branäs gör det så enkelt att ta sig ut i backarna med barn! 🙂