Reseinspiration
Till startsidan

Hejdå Branäs!

Imorse lämnade vi Branäs för denna gången och körde hemåt. Det tog strax över 5 timmar för oss att ta oss hem till Göteborg och nu har vi packat upp all vår packning och myst ner oss på soffan. Utanför fönstret blåser vinden hårt och imorgon väntar skola och vardag igen, men det gör inget för vi har verkligen haft en fantastisk skidsemester!

Som vi har njutit och vilka minnen vi har skapat tillsammans med våra barn! Det här kommer vi kunna leva länge på!

Utcheckningen var precis lika smidig som incheckningen. Vi lämnade helt enkelt bara vårt kuvert med nyckelkorten i en brevlåda som fanns på exakt samma ställe som vid incheckningen, alltså i trappuppgången till vårt boende. Och utrustningen som vi hade lånat lämnade vi kvar i skidförrådet så kommer personal från skiduthyrningen och hämtar upp den. Vi hade även utkörning av skidutrustning till boendet vid ankomst så vi behövde aldrig besöka skiduthyrningen, så smidigt! Den tjänsten tillhandahåller Branäs gratis för att minska trängseln – så bra!

Vi bodde på Bävertorget som var perfekt för oss som barnfamilj eftersom vi hade nära till allt. Barnbackarna var precis utanför vårt fönster och på andra sidan av vårt boende fanns restaurang, närlivs, lekrum, gondolen upp till toppen m.m.

Vi har precis lämnat Isadora på skidskolan och bakom William skymtar vårt boende, så nära ligger Bävertorget!

Det här var vårt tredje år i Branäs och det blev precis lika fantastiskt som dom andra åren 🙂 Tack så mycket Branäs för en underbar skidsemester och tack alla som Branäsföljare som har varit här inne och läst! Om ni vill se mer av oss så finns vi på bloggen pasmallen.nu och instagram @pasmallen.nu 🙂

Magisk sista dag i Branäs!

Idag var det vår sista dag här i Branäs och även om man (läs: Emma) är trött i kroppen och har träningsvärk, så vill ingen av oss åka hem. Det är såååå kul att åka skidor och det känns som vi aldrig kommer tröttna! Idag kikade solen fram och vi njöt av en fantastisk soluppgång från vårt frukostbord. Himlen var alldeles orange och längst ner var det en strimma som nästan såg ut som att den brann. Det såg häftigt ut!

Lunchen tog vi längst ner i backen, där vi tände en grill tillsammans med ett trevligt gäng från Skåne. Dom hade en dotter i Isadoras ålder och dom fann varandra direkt och turades om att åka på Isadoras tefat vid pulkabacken som är precis intill grillarna.

William studerar noga allt pappa Victor gör vid grillen – han var så fascinerad och pratade på hela tiden, men om vad har vi ingen aning om! Haha! Kika gärna på vår insta story @pasmallen.nu där det finns en video som ni kan höra hur han pratar 🙂

Han är så rolig den lille killen! Så här springer han runt i snön och rätt som det är så har han ramlat omkull! Men han blir inte ledsen, han ligger bara där och väntar på att någon ska plocka upp honom 🙂

Efter lunch (som blev en väldigt sen lunch) så åkte Emma och barnen upp till Branästoppen och åkte ner till Soltorget där solen går ner.

Himlen var sååååå vacker! Det var olika färger åt vart håll man än tittade!

Efter solnedgången åkte vi några åk i en blå backe i närheten. Den var perfekt för Isadora att visa upp allt hon har lärt sig i skidskolan. Hon både svängde och bromsade utan att ramla. Hon bromsar MYCKET bättre än mig (Emma), jag blev såååå imponerad!

Sist men inte minst så avslutade vi en fantastisk vecka i Branäs med Barnens Afterski! Isadora dansade glatt med i alla låtar. William var alldeles uppslukad av föreställningen och då och då stämde han också in i vissa rörelser! Såååå gulligt!

Efter showen fick alla barn som ville en kram av Björnbusan eller Björnbusen. Isadora älskar att kramas och ställde sig givetvis i kön för att få en kram. Strax efter kom lille William som nog också ville ha en kram men inte riktigt vågade hela vägen fram så Björnbusan vinkade till honom 🙂 Sötisen!

Nu är vi hemma och ska mysa ner oss på soffan lite innan läggdags!

Det går snabbt att lära sig att åka skidor!

Idag startade vi dagen med att ta gondolen upp till Branästoppen för att sedan åka ner till Björnbuseland uppe på berget. Det finns en hel del gröna backar där uppe som passar Isadora bra, så det blev kul omväxling med nya backar 🙂

Efter några åk på Soltorget åkte vi upp till toppen igen och tog gondolen ner till byn för att äta lunch innan det bar av till skidskolan för båda kidsen. Denna veckan går Isadora på nivå 2 i skidskolan och idag åkte hennes grupp en blå backe för första gången! Det finns många bra och roliga blåa backar från toppen ner till Branäs by så nu längtar vi efter att kunna åka tillsammans 🙂

Efter skidskolan är man värd lite varm saft

Mamma Emma hämtade Lucas efter skidskolan uppe på Branästoppen och dom passade på att åka favoritbacken Nintendoland. Den är verkligen en utmaning just nu eftersom den har lite isfläckar här och där, men det är roligt och Emma blir lika glad och stolt varje gång som hon klarar den utan att ramla 🙂

Nivå 3 avslutar för dagen med ramsan ”Tack och adjö massor med snö!”

Efter Nintendoland tog vi Långsvängen ner till byn. Idag var Emma inte den enda nybörjaren i backen och hon kände sig riktigt stolt över att ha tagit sig ner på kortare tid, än hon gjorde i helgen 🙂 Det roliga med åka skidor är att man lär sig relativt snabbt (även om man är vuxen) och man vågar mer och mer för varje åk! Barn är fantastiska, dom lär sig megasnabbt!

Om det är någon som undrar hur det är att åka skidor som gravid, så är det toppen! Emma är i vecka 14 nu och mår toppen! Illamåendet är som bortblåst! För två år sen var vi också här men då var Emma bara i vecka 8 och mådde rejält illa innan resan, men under resan tog illamåendet en paus! Det måste vara något med det friska vädret och att man är aktiv under dagarna som gör att illamåendet försvinner 🙂 Läs gärna Emmas blogginlägg om att åka skidor när man är gravid på hennes blogg 🙂

Dagen avslutades med våfflor i lägenheten på Bävertorget och spelkväll tillsammans med barnen. Denna gången ändrade vi reglerna på spelet lite för att det inte skulle ta halva natten att spela klart 😛 haha!

Isadora läste godnattsaga för sin lillebror innan han somnade för natten – helt utmattad var han den lille killen 🙂

Imorgon är det vår sista dag här i Branäs, men ingen av oss vill åka hem! Haha! Vi ska i alla fall kräma ut det sista av fjället imorgon och åka två längre gröna backar med Isadora här nere i byn som vi totalt missat 🙂 Dessutom ska solen titta fram lite och det ser vi framemot!

Favoritbacken här i Branäs är…

Förra året upptäckte vi en ny favoritbarnbacke på toppen av Branäsberget – nämligen Nintendoland! Det är en fartfylld, smalare grön backe med alla Nintendo-figurer, gröna rör och gen- och senvägar vid sidan av backen. Sååå himla rolig och lekfull backe! Vi älskar den allihopa, även om den är lite mer utmanande för mamma Emma som inte alltid får stopp på sina skidor om det är för smalt och inte finns så mycket utrymme att svänga. Haha! Igår var Isadoras första gång i Nintendoland och hon var SÅ stolt som klarade det även om det var lite läskigt också 🙂

Lucas åker dom flesta backar, även röda backar, och på skidskolan har dom åkt någon backe i skogen också! Lucas berättade ”vi åkte på stigen!” Såå spännande! Lucas går i nivå 3 och dom startar och avslutar sina lektioner på toppen av Branäsberget.

Efter skidskolan så hämtar någon av oss honom och då blir det antingen röd backe ner om pappa Victor hämtar eller blå backe om mamma Emma hämtar. Dom blå backarna är tillräckligt utmanade för mamma Emma på sina håll 🙂 Tur att hon har världens bästa Lucas som peppar henne hela vägen ner!

Det är kul att titta på pistkartan och hitta på en runda att åka 🙂 Igår tog vi oss upp på Branästoppen från ”Björnbuseland Byn” utan att använda gondolen och sen åkte vi tillbaka hela vägen ner igen. Kan ni se hur vi gjorde för att ta oss upp? Det är en kul runda!

Här är Lucas och Emma högt upp på berget! Lucas kallar backen bakom oss för stupet! Jag förstår varför för det känns som det när man står vid avsatsen, men det är bara en blå backe. Haha!

Isadora behärskar redan alla gröna backar här nere i Byn så vi tänkte ta gondolen upp till toppen och åka ner till ”Björnbuseland Berg” och åka barnbackarna uppe på berget istället. Det blir en lagom utflykt för henne och kul att åka lite andra backar också 🙂

William vill gärna vara med och titta på när syskonen åker och vi pratar mycket om nästa år, då ska William också få åka skidor! Det kommer bli så KUL!!! Dom där pyttesmå knattarna som åker är ju bara för gulliga!

Bästa kvalitetstiden med familjen spenderas i Branäs!

Heeeeej på er alla Branäs-följare!

Nu är det äntligen vår tur att få dela med oss av vår resa hit till Branäs! Vi är en härlig familj från Göteborg som är inne på vårt tredje år här i Branäs och vi bara älskar det! Innan vår första resa hit, så trodde vi att vi var lite mer av en solsemesterfamilj, men ack så fel vi hade! Nu tycker vi att den bästa kvalitetstiden med familjen spenderar man i fjällen och helst i Branäs! Vi älskar fortfarande att åka till solen, men det är här i fjällen vi vuxna också blir barn igen 🙂

Vår ”lilla” familj som inte är så liten längre består av mamma Emma, pappa Victor, Lucas 8,5 år, Isadora 5,5 år, William 1 år och bebisen i magen som är beräknad i juli 2022 🙂 Här är en bild på oss som fotograf Johanna tog i höstas 🙂

Vi har redan hunnit med ett par dagar här i Branäs eftersom vi kom redan i torsdags och det ska bli riktigt kul att dela resten av vår resa här med er! Kika gärna in på vår instagram för att se vad vi har haft för oss hittills @pasmallen.nu och håll koll på insta story som uppdateras flitigt!

Här i Branäs bor vi en supermysig lägenhet på Bävertorget som ligger nere i Branäs by – perfekt läge, nära till både barnbackar och längre åk!

Utsikten från vår balkong

Utsikt över Branäs byn, långt upp i backen 🙂 Lägenheterna vi bor är till höger 🙂

Pappa Victor åker helst bräda, men åker även skidor för att kunna hjälpa Isadora eftersom mamma Emma är nybörjare och inte kan hjälpa barnen så mycket i backen 😛 Lucas och Isadora går i skidskola så Lucas gick om mamma Emma redan förra året och är GRYM på skidor! Isadora klarade av nivå 1 på skidskolan i helgen och börjar på nivå 2 imorgon!

Isadora tillhörde ”Tigrarna” – särskilt passande med tanke på vårt efternamn, inte sant?!

Våra första dagar här har varit MAGISKA! Vi har startat dagarna tidigt i backen och bara gått in en kort stund för lunch och sen gett oss ut igen! Lucas har åkt nonstop från morgon till kväll medans föräldrarna har fått bytas av med att ta hand om minstingen William.

 

Så här stolt var Lucas över mamma Emma när hon hade tagit sig hela vägen ner från toppen till Branäs by utan att ramla 🙂

William gillar också fjällen 🙂 När vi säger att det är dags att gå ut så sätter han sig lugnt i knäet och låter sig tas på alla kläder och följer med ut. William trivs bäst med att vandra runt i den knarrande snön eller att sitta i vagnen som vi hyrt på plats här i Branäs. När han somnar brukar vi ställa vagnen längst ner i barnbacken och åka lite tillsammans med Lucas och Isadora.

Idag har vi varit ute i backen hela dagen, vi åt till och med lunch i backen! Finns det något godare än korv direkt från grillen efter en förmiddag i backen?! Nej, det är nästan oslagbart – precis som nygräddade våfflor till kvällsmat efter sista kvällsåket! Och det var precis vad vi åt idag! Mums!

Kvällen avslutades med en spelkväll, vi spelade det nya Cluedo Junior där man ska lista ut vem som gjorde sönder leksaken och när. SÅÅÅÅ MYSIGT! Den här helgen kunde verkligen inte varit bättre!

Fortsättning på resan följer imorgon!